EnglishNederlands

News > De Czaar Peterstraat presenteert zich

03-09-2015

Ondernemers laten de potentie van de straat zien tijdens het Czaar Peterfestival.

Op zondag 13 september vindt het jaarlijkse Czaar Peterfestival plaats. De straat heeft na jarenlange renovatie nu nog meer te bieden en dat laten de ondernemers achter de winkels en horeca graag zien. Door middel van culturele activiteiten en smaakvolle producten presenteren zij zich, waarbij duurzaamheid en ambachtelijkheid hoog in het vaandel staan. De ondernemers uit de Czaar Peterbuurt roepen Amsterdammers op om de buurt en winkels te komen (her)ontdekken. Hun ambities reiken ver: “wij zijn ervan overtuigd dat de straat de potentie heeft om de leukste winkelstraat van de stad te worden”.

Programma Czaar Peterfestival
Om 12 uur opent het festival met een openingsact uit de buurt. Tussen 12.00 en 18.00 uur zijn er diverse kraampjes waarin allerlei smaakvolle producten te vinden zijn. Het publiek kan zich gedurende de middag onder andere vermaken met modeshows, oude grafische technieken, workshops, leuke sportactiviteiten en een veiling met meubels en kleding. Bovendien kan iedereen zichzelf in de watten laten leggen in de speciale verzorgingshoek. Maar uiteraard mag een scala aan lekker eten, drinken en live muziek uit de buurt ook niet missen! Na 18.00 uur zet het feestgedruis zich voort bij de horecagelegenheden die de straat rijk is. Hou updates in de gaten via Facebook.

Doel Czaar Peterfestival
Het festival wordt georganiseerd door de ondernemersvereniging met als doel om het contact tussen buurtgenoten onderling en met de ondernemers uit de straat te  stimuleren. Bovendien roepen de ondernemers Amsterdammers op om de winkels en horecagelegenheden in hun buurt te komen (her)ontdekken. Het diverse aanbod liegt er niet om: Franse kaasjes, Ethiopische koffie, bijzondere olijfolie, gerookte vis, Italiaanse wijnen en charcuterie. Niet te vergeten de authentieke cadeauwinkels, (kinder)kledingwinkels, bloemenwinkel, interieurwinkels, kappers en massagewinkel. Wat is nou leuker dan jezelf of iemand anders blij maken met een cadeau, een nieuw item voor in je kledingkast of een lekkere versnapering uit de buurt? Kortom, voor smaakvolle producten hoef je de buurt niet uit. De Czaar Peterstraat bruist!

 Ambitie in de Czaar Peterstraat
Elk jaar vestigen zich nieuwe ondernemers in de buurt. Inmiddels is de straat uitgegroeid tot een unieke winkelstraat met vele leuke en ambachtelijke winkels en horeca. Dit jaar werd de ondernemersvereniging een BIZ (bedrijveninvesteringszone): zodat de ondernemers samen nog meer energie, kennis en kunde kunnen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Om de buurt op de (digitale) kaart te zetten, zal de Czaar Peterstraat vanaf september te vinden zijn op NLstreets: KLIK HIER om alvast een deel van de winkels en horeca online te bekijken. NLstreets zet zich in om te vindbaarheid van zelfstandige, eigenzinnige winkeliers en winkelstraten in Nederland te vergroten. De ambitie van de Czaar Peter ondernemers is om in de nabije toekomst tot 'leukste winkelstraat van het jaar' verkozen te worden, tijdens de verkiezing die NLstreets initieert.