EnglishNederlands

LEUKSTE WINKELSTRAAT & WINKEL VAN NEDERLAND BEKEND!

Leukste winkelstraat van 2015: De Czaar Peterstraat in Amsterdam

Na een nek-aan-nek-race met de Spiegelstraat in Bussum mag de Czaar Peterstraat in Amsterdam zich nu een jaar lang officieel de leukste winkelstraat van Nederland 2015 noemen.  In deze typische Amsterdamse winkelstraat met een lokaal karakter vind je een veelheid aan gespecialiseerde winkels en horecagelegenheden. Hier geen H&M of Zara maar zelfstandige ondernemers die een andere boodschap uitdragen. Met de combinatie van verrassend winkelen en het nabijgelegen Scheepvaartmuseum en de bruisende sinds kort ontwikkelde Marinewerf is de Czaar Peterstraat ‘the new place to be’!

Op een goede tweede plaats eindigde de Spiegelstraat in Bussum. Zelf noemen de ondernemers hun straat de gezelligste winkelstraat van 't Gooi. Je kunt dan ook niet om deze leuke straat heen. In dit veelzijdige en bijzondere straatje vind je een uitgebreid assortiment aan speciaalzaken.

Leukste winkel van 2015: Ariola Delicatessen in Groningen

Ariola Delicatessen is een kleine zaak met een groot assortiment aan Italiaanse specialiteiten. De zaak heeft een open keuken, waar voornamelijk zelfgemaakte gerechten worden bereid. De klanten roemen de warme, niet-commerciële sfeer. Voor velen gaat er zelfs niets boven Ariola, ‘de gezelligste, lekkerste en aardigste winkel in Nederland’.

Op de tweede plaats eindigde Broodje van Eigen Deeg eveneens in Groningen. In deze bakkerij waan je je in Frankrijk. Ze bakken hier brood volgens de traditie van het oude Franse ambacht. De heerlijke geur van versgebakken baguettes, boules en croissantjes komt je bij binnenkomst tegemoet. Het assortiment bestaat naast brood ook uit zoete broodjes, gebakjes, olijfolie, tapenades en confitures.

De prijs van het winkelend publiek

NLstreets organiseert deze verkiezing elk jaar om aandacht te vragen voor de positie van zelfstandige ondernemers en u te laten zien hoe inspirerend het is om juist bij hen te winkelen.

Draagt u de lokale winkeliers een warm hart toe en bent u tegen de vervlakking van het aanbod door grote winkelketens? Steun dan ons initiatief en blijf op de hoogte via onze website en gratis shop app.

Bedankt voor het stemmen!

Begin 2017 kan er weer gestemd worden op de leukste winkels en winkelstraten van Nederland 2016.