EnglishNederlands

Nieuws > Expositie in Waanders in de Broeren

25-02-2015

EXPOSITIE KUNST VAN PAPIER - PETER GENTENAAR EN PAT TORLEY

Peters interesse in papier begon tijdens zijn werken als graficus. Het papier waarmee hij werkte voldeed niet aan zijn behoeften. Hij besloot om dan zelf maar papier te gaan maken door middel van pulp en vacuümsystemen. Het droogproces van de pulp, waardoor het papier aanzienlijk krimpt, veroorzaakt de spannende vormen in zijn werk. Peter laat zich inspireren door collega-papierkunstenaars die hij heeft ontmoet tijdens het Holland Papier Biënnale in Museum Rijswijk en CODA Apeldoorn. Samen met zijn vrouw Pat Torley publiceerde hij meerdere papierboeken.

De pulp-schildertechniek van Pat Torley ontwikkelde ze zo'n dertig jaar geleden. In plaats van verf gebruikt ze gekleurde waterige papierpulp gemaakt van materialen zoals katoen, linnen, sisal en zijde. De waterige pulp wordt in dunne lagen op een scherm gelegd en met een mes gevormd. Een vacuümpomp zuigt vervolgens het resterende water weg, waardoor de onderste lagen pulp zich vermengen met de transparante toplagen. Een zeer subtiele manier van kleurmenging en schaduwen ontstaat. De expositie Kunst van Papier is van woensdag 25 februari t/m zaterdag 06 juni 2015.

De expositie is te bezichtigingen tijdens de openingstijden van de winkel Voor meer informatie zie: http://www.zwolletouristinfo.nl/

Klik hier voor de leukste winkels in Zwolle.

#weekendjeweg #kunst #expositie #evenementen #winkelen #winkels #shoppen #shopping