EnglishNederlands

Nieuws > kunstfestival Haarlem

19-02-2015

Haarlemse Lente

Vrijdag 13 maart t/m zondag 15 maart 2015

Het hedendaags kunstfestival Haarlemse Lente is alweer aan haar vierde editie toe dit jaar! Onder het thema ‘Bourgeois Rebellion' bundelen dertien verschillende kunstinstellingen in Haarlem hun krachten om voor een breed publiek kunst aan te bieden. De driedaagse kunstmanifestatie zal dit jaar worden ingeleid op vrijdag 13 maart met een inhoudelijk gespreksprogramma in het Teylers Museum inzoomend op de verschillende kunsttradities die zich zowel in het burgerlijk milieu begeven, als deze onderuit halen. De officiële opening vindt aansluitend plaats met voordrachten van wethouder Jack van der Hoek, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Nederland Axel Buyse en Vlaams dichter Peter Holvoet-Hanssen.

Vervolgens zal de stad opleven door een breed scala aan tentoonstellingen, performances, openingen, lezingen, rondleidingen en zal op feestelijke wijze worden afgesloten in Patronaat! Naast het inhoudelijke thema zal de Lente voornamelijk ook draaien rond de relaties met onze buren, Vlaanderen. Speciaal voor deze editie gaan de Haarlemse kunstinstellingen samenwerkingen aan met Vlaamse kunstinstellingen en kunstenaars. De Haarlemse Lente zal dan ook het podium zijn van de officiële opening van het Nederland-Vlaanderenjaar in Haarlem.

Kwaliteit, betrokkenheid, participatie en kruisbestuivingen staan centraal tijdens dit weekend kunst, cultuur, gezelligheid en inhoud. Haarlemse Lente 2015 belooft weer een waar fenomeen te worden!

Programma:

Vrijdag 13 maart 13.30 - 15.30: Voorprogramma: Bourgeois Rebellion panelgesprek onder leiding van Frénk van der Linden (locatie: Teylers Museum) 16.00 - 17.00: Officiële opening Haarlemse Lente 2015 met Jack van der Hoek, Axel Buyse en Peter Holvoet-Hanssen (locatie: Teylers Museum) 17.00 - 23.00: Avondprogramma met openingen 23.00 - 04.00: Afterparty Patronaat met diverse Vlaamse acts en dj's

Zaterdag 14 maart 11.00 - 17.00: Tentoonstellingen en activiteiten

Zondag 15 maart 12.00 - 17.00: Tentoonstellingen en activiteiten

 

Voor alle informatie zie: www.haarlemselente.nl

 

#kunst #evenementen #winkelen #winkels #shoppen #shopping