EnglishNederlands

Nieuws > Rondleiding in voormalig riool van Bergen op Zoom!

05-08-2015

De Grebbe

Na Parijs en Antwerpen is het nu ook mogelijk een voormalig riool te bezoeken in Bergen op Zoom! Neem een kijkje in het oudste monument van de stad en maak kennis met de eeuwenoude sporen van een bewogen verleden. Een gids van Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM) ontvangt je met een kopje koffie/thee bij Café Het Zwijnshoofd. De gids neemt je hier al mee in de geschiedenis en daarna daal je af in de Grebbe. De Grebbe is eind 12e eeuw gegraven en diende als een ontwateringsgeul, later als turfvaart en riool. Momenteel heeft de Grebbe een afwateringsfunctie en fungeert het als bluswaterreservoir voor de binnenstad.

Kom je met een groep? Neem dan contact op met VVV Brabantse Wal, 0164 277 482. Groepen kunnen op afspraak op andere dagen de Grebbe bezoeken.

Voorwaarden  - betreden de Grebbe gebeurt geheel op eigen risico  - de Grebbe is niet toegankelijk met buggy’s, rollators, rolstoelen e.d. en voor mensen die moeilijk ter been zijn  - het is niet toegestaan met kleine kinderen op de rug of in een draagzak de excursie te maken  - het lopen op de ronde rioolbuis is niet toegestaan i.v.m. gladheid  - draag stevige, liefst waterdichte schoenen!

 

Maximaal 20 personen per tocht.

Prijs vanaf € 6.00 Prijs tot € 6.00 Inclusief koffie/thee

Kaartverkoop is Hier

Boeken voor de tochten is mogelijk t/m donderdag 15:00 uur voorafgaand aan de tocht.

Als de tocht door onvoorziene omstandigheden niet doorgaat, ontvang je per mail een bericht. Het bedrag ontvang je retour.

 

Locatie:

Startpunt is Café 't Zwijnshoofd 
Moeregrebstraat 18 
4611 JC Bergen op Zoom

Informatie: 0164 277 482

Alleen toegang op zaterdag  13:00 en 15:00 uur

Zaterdag 25 april 2015 t/m zaterdag 31 oktober 2015 

Kijk op de website voor meer informatie.

 

Klik hier voor de leukste winkels in Bergen op Zoom

#winkelen#shoppen#shopping#winkel