EnglishNederlands

Nieuws > TONG TONG FAIR

17-02-2016

In 1959 was er een groepje Indische Nederlanders dat de Indische cultuur zo mooi, inspirerend en belangrijk vond, dat het een evenement ging organiseren om dat te laten zien. Meer dan een halve eeuw later vinden én doen we dit nog steeds: Welkom op de Tong Tong Fair, de grootste Indische happening van de wereld, waar Oost en West elkaar ontmoeten in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie.

De eerste editie van de huidige Tong Tong Fair werd in 1959 georganiseerd. Toen heette de Indische manifestatie Pasar Malam Tong-Tong (in de jaren ’70 ging het evenement Pasar Malam Besar heten). Die eerste pasar malam in de Haagse Dierentuin had als doel geld in te zamelen voor de Indische Kunstkring Tong-Tong (IKK). Met de opbrengst zou de IKK een cultureel programma kunnen financieren. Die doelstelling is meer dan 50 jaar later nog steeds dezelfde. Ook nu worden de opbrengsten van recette en standverhuur ingezet om het culturele programma, het Tong Tong Festival, mogelijk te maken: een vorm van interne subsidiëring. Het Tong Tong Festival wordt voor ca. 10% met projectsubsidies gerealiseerd.

58e Tong Tong Fair
Van 28 mei t/m 5 juni 2016 vindt de 58e Tong Tong Fair plaats. De Tong Tong Fair presenteert ook dit jaar weer een caleidoscopische cross-over van oosterse en westerse culturen, met een sterk internationaal programma.

De Tong Tong Fair bestaat uit de beroemde Grand Pasar met het Indonesië-Paviljoen,de Eetwijk, met tientallen Aziatische restaurants en waroengs, en het internationale Tong Tong Festival, een cultureel programma rond de mix van Oost en West in podiumkunsten, exposities, gesproken woord en actualiteit.
(links: Affiche van een van de eerste edities van de Pasar Malam Tong Tong, ontworpen en getekend door Rogier Boon)

Passe-partout
In de entreeprijs van de Tong Tong Fair is een passe-partout voor het Tong Tong Festival inbegrepen. Elk uur van de dag zijn er programma’s in de thematheaters.