EnglishNederlands
 • winkelen amsterdam vijf en drieendertig lounche amsterdam
 • winkelen amsterdam vijf en drieendertig lounche amsterdam
 • winkelen amsterdam vijf en drieendertig lounche amsterdam
 • winkelen amsterdam vijf en drieendertig lounche amsterdam
 • winkelen amsterdam vijf en drieendertig lounche amsterdam
  Assortiment
  5&33 is gevestigd in hetzelfde gebouw als het in het afgelopen najaar geopende art’otel amsterdam, dat pal tegenover het Amsterdamse Centraal Station ligt. De hoofdstad is hiermee een multifunctionele hotspot rijker waar men zich in New York of Londen waant. Wat te denken van de bar die nu al een begrip is in Amsterdam. Niet alleen vanwege de geweldige ambiance, met regelmatig optredens van live dj’s en workshops, maar ook vanwege de heerlijke cocktails. Het restaurant biedt een informeel shared-dining concept, met een menu dat bestaat uit pure, verse producten met een mediterrane touch, gecombineerd met kunst en design. Naast restaurant, bar en lounge tref je hier ook een bibliotheek aan met boeken en bladen over kunst, cultuur, design en lifestyle. De openbare galerie is een belevenis op zich. Hier wordt werk getoond van bekende en minder bekende kunstenaars, in combinatie met een permanente tentoonstellingsruimte voor digitale kunst. Een eye-catching en mind-blowing kunstwerk is het twaalf meter lange interactieve gordijn van Atelier van Lieshout. Kortom, een unieke creatieve enclave in het hectische centrum van Amsterdam.

  Sfeer
  De ambiance van deze place-to-be is in één woord geweldig. De service is ongekend en de keur aan gerechten is een streling voor de tong. De ligging in het oudste gedeelte van het centrum draagt zeker bij tot het unieke gevoel dat je ervaart bij het betreden van deze sfeervolle, trendy uitgaansgelegenheid.

  Bijzonderheden
  Je kunt genieten van een kop koffie of thee met een verrukkelijk taartje, zittend voor de gezellige openhaard, terwijl je gezelschap zich in de bibliotheek of galerie vermaakt. Ook aan de rokende gasten is gedacht aangezien er een speciale smoking area is, voorzien van comfortabele en oogstrelende stoelen. Vermeldenswaardig is de historische achtergrond van het gebouw. Het tussen 1917 en 1921 in opdracht van de Koninklijke Hollandsche Lloyd gebouwde pand deed dienst als Scheepvaartkantoor. Architect Evert Bremen tekende zowel voor het ontwerp als voor het interieur. De locatie, die geleden had onder de tand des tijds, is volledig in ere hersteld. Zelfs een aantal originele glas-in-lood ramen zijn weer teruggeplaatst.