EnglishNederlands

Artwear Jordaan
Amsterdam, Jordaan

 • winkelen amsterdam artwear jordaan
 • winkelen amsterdam artwear jordaan
 • winkelen amsterdam artwear jordaan
 • winkelen amsterdam artwear jordaan
 • winkelen amsterdam artwear jordaan
  Assortiment
  Men denkt vaak dat de meest creatieve ontwerpen niet draagbaar zijn, maar deze winkel bewijst het tegendeel. Het grote assortiment laat alleen maar prachtige, draagbare kunst zien. Kunst met een artistieke flair en in alle vormen, soorten en maten. Het gaat dan om kleding én sieraden, ontwerpen van verschillende Nederlandse en Amerikaanse designers. De sieraden zijn gemaakt door eigenaresse Jan Major. Voor haar ontwerpen gebruikt ze alleen de allerbeste stenen, bijvoorbeeld halfedelstenen. Kledingontwerpen van Dorie van Dijk en Phylene Lemans staan bekend om hun kleding van vilt en accessoires van wol en zijde. Cathrien Strum maakt handgemaakte accessoires, sjaals, babysweaters en mutsjes. Naast al dit moois bestaat de collectie uit nog veel meer prachtige artikelen. Zo is er ook een hoekje met vintage sieraden en eentje die speciaal ingericht is met authentieke, etnische Chinese sieraden. Echte must-haves voor de verzamelaar!

  Kenmerken
  De winkel kenmerkt zich door unieke en vooral draagbare ontwerpen van verschillende Nederlandse en Amerikaanse ontwerpers. Alle ontwerpen zijn handgemaakt en van superkwaliteit. De collectie omvat ook limited-editions die alleen hier te koop zijn. Er wordt ook in opdracht gewerkt. Zo kun je bijvoorbeeld je oude sieraden laten vernieuwen, bijvoorbeeld door de steentjes te laten gebruiken in een nieuw ontwerp. Als je houdt van creatieve, individuele ontwerpen op het gebied van kleding en sieraden, dan zit je hier zeker goed. Heb je daarbij kwaliteit hoog in het vaandel staan, dan zal de collectie je nog meer aanspreken. De prijzen variëren overigens van 5,- tot 500,- euro dus er is voor elk budget wat te vinden. Bestellen kan ook heel handig via de website. Er is wat te vinden voor elke gelegenheid, ook voor bijvoorbeeld een bruiloft. Zo weten veel aanstaande bruiden de weg naar de winkel al te vinden om de passende sieraden te vinden voor bij hun bruiloftskleding.

  Sfeer
  In de winkel heerst een warme, vriendelijke sfeer, vol met kleurige ontwerpen, zachte stoffen en glinsterende steentjes. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de winkel in hartje Jordaan, een buurt waar de meeste Amsterdammers zouden willen wonen. De pittoreske Brouwersgracht vormt dan ook een zeer prettige omgeving van de winkel. 

  Bijzonderheden
  Eigenaresse Jan is altijd op zoek naar nieuw talent. Ben je een starter of juist iemand die al veel ervaring heeft in het ontwerpen? Neem gerust contact op voor een afspraak of kom eens langs in de winkel om te kijken.

  Merken
  Individuele ontwerpen van o.a. Jan Major, Dorie van Dijk, Cahtrien Strum en Phylene Lemans.