EnglishNederlands

Bink Fournituren
Haarlem, Kleine Houtstraat

 • winkelen haarlem bink fournituren
 • winkelen haarlem bink fournituren
 • winkelen haarlem bink fournituren
 • winkelen haarlem bink fournituren
 • winkelen haarlem bink fournituren
  Assortiment
  Dit is een winkel en webshop in fournituren: kleine textielproducten die erg handig zijn bij het breien, haken, borduren en naaien. Zo vind je er biologische wol en katoen, maar ook allerhande huishoudelijke artikelen, keuken- en badtextiel, natuurborstels, schoen- en voetverzorgingsproducten, meubel- en vloeronderhoud en ecologische en biologische schoonmaak- en verzorgingsproducten.

  Kenmerken
  Hoe leuk is het om produkten terug te vinden waarvan je nog weet dat oma hier altijd bij zweerde? Elders zijn ze allang uit de schappen verdwenen, maar gelukkig, ze zijn er nog! You name it, they got it. Handige breinaalden, schoensmeer, haarborstels, plumeau’s, zeep, vlekkenverwijderaars en ritsen, bijvoorbeeld. Er is veel vraag naar de natuurborstels. Je vindt ze hier in maar liefst 150 verschillende soorten; borstels van paardenhaar, geitenhaar, dassenhaar, struisvogelveren… je kunt het zo gek niet bedenken. Ze komen rechtstreeks van een oud familiebedrijf uit Duitsland en worden nog ambachtelijk vervaardigd. Sowieso richt deze winkel zich veel op biologische en ecologische producten of juist innovatieve producten die milieuvriendelijk zijn. Let bijvoorbeeld eens op de plastic producten die geen melamine of BPA bevatten.

  Sfeer
  Een prachtige fourniturenwinkel nieuw leven ingeblazen! Waar het ooit allemaal begon in Leiden in de jaren ’30, is de traditie nu voortgezet in één van de leukste winkelstraten van Haarlem. Dompel je onder in heerlijke nostalgie met de aloude producten. Als je de winkel binnenkomt vallen de borstels direct op. Naast keukentextiel van Elias en Jorzolino vind je hier ook een uitgebreid assortiment keukentextiel van Bunzlau Castle, ook bekend van het handbeschilderde servies uit Polen, wat hier ook verkocht wordt. Als je op zoek bent naar nieuwe op maat gemaakte vouw- paneel- of overgordijnen kun je hier terecht. Je wordt vakkundig geholpen bij de keus uit de vele verschillende stoffen en kleuren. Als je de schuifdeuren doorloopt kom je in het deel met fournituren en borduren. Loop je vervolgens door naar achter kom je in de gezellige keuken. Hier worden keuken- en bakspullen verkocht waaronder keukengerei van olijfhout, boerenbont servies, koperen pannen en bakmixen van de Bakzolder. Nog verder door naar achter kom je in de wolkamer waar je een uitgebreid assortiment wol en katoen van Schachenmayr en DMC vindt evenals brei- en haaknaalden. En daarachter zit nog een kamer met ritsen, garen, band en sluitingen. Het is een echte snuffelwinkel.  

  Merken
  Prym, John James, Clover, Pony, Gütermann, DMC, Anchor, Zweigart, Schachenmayr, Regia, Vervaco, Margot de Paris, Lief!, Schmetz, Redecker, Rapide, Dylon, Marius Fabre, Ecover, Oranje, Bruynzeel, Hagerty, Dr. Beckmann, Sunlight, Vim, Driehoek, K2R, CuisineC, de Vergulde Hand, Deramed, Elias, Jorzolino, SchinsLeder, Shoeboy's, Jacob Hooy, Tendo, Earth, Bob Veters.