EnglishNederlands

Brood & Bijzonders
Leeuwarden, Nieuwe Oosterstraat

 • winkelen leeuwarden brood bijzonders
 • winkelen leeuwarden brood bijzonders
 • winkelen leeuwarden brood bijzonders
 • winkelen leeuwarden brood bijzonders
 • winkelen leeuwarden brood bijzonders
  Assortiment
  Wie graag naar de bakker gaat voor het dagelijkse brood, kan in hartje Leeuwarden terecht bij Brood & Bijzonders. Hier bakken ze iedere dag vers in eigen bakkerij. Denk aan gezonde spelt- en haverbroden en ook gildekorn - het donkerste brood van Nederland. Naast brood kun je hier ook terecht voor heerlijke Friese lekkernijen zoals de Friese sûkerbôle, keallepoat (Kalverpoot), dûmkes en oranjekoek. En wat denk je van de ‘Oosterstraatbol’? Deze bol, vernoemd naar de straat waarin de winkel is gelegen, is gevuld met rozijnen, walnoten en zwitserse room en is een regelrechte hit. Je kunt hier ook terecht voor originele cadeaupakketten of keukenspulletjes voor je eigen aanrecht. Zo vind je hier de gehele keukenlijn van Zusss, producten van KitchenTrend en werkelijk alles dat met brood te maken heeft: broodplanken, servetten, servies, keukentextiel, jams, chocola en allerlei leuke wenskaartjes waaronder ‘broodtrommelliefde’; grappige kaartjes voor in de broodtrommel om iemand op een originele manier te verrassen!

  Kenmerken
  De Friese oranjekoek, het suikerbrood en de Oosterstraatbol vliegen hier letterlijk als zoete broodjes over de toonbank, maar ook de cadeaupakketten doen het goed! De clientèle bestaat uit buurtbewoners, winkelend publiek, studenten en gezinnen.

  Sfeer
  De Oosterstraat is de oudste winkelstraat van Leeuwarden; je ziet hier dan ook prachtige, monumentale panden en klassieke gevels. Juist die kleine aparte winkeltjes en speciaalzaken zijn hier gevestigd. Geen grote winkelketens, maar de winkels waar je lekker kunt ‘funshoppen’ en waar je altijd persoonlijk en met een glimlach wordt geholpen. Je kunt hier overigens ook prima terecht voor de dagelijkse boodschappen. Van deze winkel word je gewoon blij. Het is geen traditionele bakkerij, maar eerder een knus winkeltje waar je gewoon ook even kunt rondsnuffelen als je wilt. Even binnen spieken mag dus altijd! De heerlijke geur van vers brood is nu eenmaal moeilijk te weerstaan…

  Merken
  Zusss, Pineut, Kitchentrend, Gewoon te Gek, Broodtrommelliefde en alle verse producten uit eigen bakkerij - Echte Bakker Bruinsma.