EnglishNederlands

Chagall-Galerie Wuyt
Amsterdam, Spiegelkwartier

 • winkelen amsterdam chagall galerie wuyt
 • winkelen amsterdam chagall galerie wuyt
  Assortiment
  De galerie kan slechts een dertigtal ingelijste werken tonen, doch in de laden liggen zeker 250 litho's en 100 etsen binnen handbereik. Met daarnaast houtsneden en overig grafisch werk. In totaal zo'n duizend grafische werken, uitsluitend van Chagall.

  Kenmerken
  Werken van een van de grootste kunstenaars uit de vorige eeuw zijn te vinden in dit kleine grachtenpandje bij het Rijksmuseum. De Frans/Russische Marc Chagall (1887-1985) hoorde in het begin van de vorige eeuw, samen met Picasso, Matisse en Malewich tot de belangrijkste schilders en ontpopte zich in de tweede helft van die eeuw tot een van de grootste lithografen die de wereld ooit gekend heeft. Pieter Zuidema houdt zich bezig met research en documentatie rond zijn enorme oeuvre op grafisch gebied.

  Sfeer
  Wie door de knus ogende ingang van de Chagall-Galerie aan de Spiegelgracht 32 naar beneden afdaalt, waant zich in een andere wereld. Wanneer er niet teveel andere bezoekers binnen zijn, proef je die dromerige sfeer die menig werk van Chagall uitstraalt.

  Achtergrond
  Alle werken maken onderdeel uit van de Wuyt-collectie. Deze is ontstaan door de inspanningen van Pieter Zuidema en Willemien Uyterlinde die in de jaren zestig begonnen met het verzamelen van litho’s en etsen van Chagall als bron van research en voor het opbouwen van een goede documentatie van Chagalls werk. Onderzoek en documentatie vormt nog steeds het hart van de Chagall-Collectie Wuyt.

  Bijzonderheden
  Ook al zijn we wekelijks meer dan veertig uren open, vanwege onze exposities en evenementen elders zijn we vaak afwezig. Maar we wonen boven de galerie en door vooraf contact op te nemen kunnen we zorgen dat u niet voor een dichte deur komt te staan.