EnglishNederlands

Chocolaterie Pierre
Haarlem, Kleine Houtstraat

 • afbeelding
 • afbeelding
  Assortiment
  Bij dit knusse familiebedrijf kun je snoepen van de heerlijkste bonbons en truffels. Je vindt hier alles dat met chocolade te maken heeft. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het hier vinden. Het assortiment wordt afgestemd op de seizoenen. Wat leuk is om te weten is dat de zaak een eigen chocolade heeft ontwikkeld met cacaobonen uit Ghana, Ecuador en Tanzania. Deze zelfgemaakte chocolade is extra puur, maar heeft een zeer verfijnde smaak, welke begint met een fris zuurtje, gevolgd door smaken van rood fruit. Vervolgens proef je een intense cacaosmaak die nog lang blijft hangen. Heel lekker in combinatie met een zoete, rode wijn zoals dessertwijn of port. Ook lekker met een likeurtje of om gewoon chocolademelk van te maken. Goed te gebruiken tijdens het koken of om lekker los te eten. De bonbons en truffels van de winkel zijn ook gemaakt van deze zelfgemaakte chocolade.

  Kenmerken
  Alle producten worden zelf gemaakt. Niet zo gek dus, dat je hier alleen verse chocolade van hoge kwaliteit zult vinden. De klantenkring is divers. Iedereen die van chocolade houdt en kwaliteit wil proeven, zit hier goed. Smaken verschillen natuurlijk, maar daarvoor ben je juist hier aan het goede adres. Er is voor ieder wat wils. De meeste klanten komen voor de zelfgemaakte bonbons en truffels. Daarnaast komen er veel mensen in de winkel die een cadeautje komen kopen. Bedrijven hebben ook een ruime keuze in relatiegeschenken.

  Sfeer
  Natuurlijk krijg je hier de ultieme chocoladebeleving. Je ziet chocolade, je ruikt chocolade en je kunt regelmatig chocolade proeven. Al je zintuigen worden hier geprikkeld. Binnen in de zaak is het gezellig, sfeervol en huiselijk. En ook achter de schermen gaat het om het creëren van contact. Door de open productieruimte is er direct contact met het personeel. De winkelstraat kenmerkt zich door de gespecialiseerde en aparte winkels die in grote winkelstraten niet te vinden zijn. Er hangt een ontspannen winkelsfeer.

  Bijzonderheden
  Dit is één van de twee filialen van Chocolaterie Pierre. De andere winkel is gevestigd in Hillegom.