EnglishNederlands

de Glaswerkplaats
Amsterdam, De 9 straatjes

 • winkelen amsterdam de glaswerkplaats
 • winkelen amsterdam de glaswerkplaats
  Assortiment
  Diverse unica in de vorm van glasobjecten: op het gebied van glasappliqués, glasfusion en sieraden. Ook voor de kleine(re) beurs: reeds vanaf 90 euro vindt u hier een origineel glasobject! Daarnaast ook glas-in-lood.

  Kenmerken
  Vrijwel alle glaskunst wordt ter plekke gemaakt in de glas-in-lood werkplaats, waar eveneens exposities plaatsvinden. Verder worden er cursussen en workshops gegeven. Naast de verkoop van eigen glaskunstwerken en -objecten repareert men ook oude glas-in-lood ramen, nieuwe ramen worden in opdracht gemaakt. Bij glasfusion worden verschillende soorten glas en/of kleuren glas samengesmolten. Bij glasappliqués worden glasdelen en/of gefused glas op hard glas met speciale lijmsoorten bevestigd.

  Sfeer
  Alles draait om de fascinerende werking van glas, het spel van materiaal, licht en kleur. In de goed verlichte ruimte komt de keur aan kleurrijke glasobjecten en glas-in-loodpanelen perfect tot zijn recht.

  Bijzonderheden
  Uiteraard zijn de glasobjecten tevens zeer geschikt als cadeau of relatiegeschenk. Overigens biedt de eigenaar ook andere kunstenaars de mogelijkheid hier hun werk te presenteren. Glaskunstenaars met interessant werk die hier willen exposeren, kunnen contact opnemen via info@glassierkunst.nl. Anderzijds kunnen ook galeries die geinteresseerd zijn in het werk van Ton Verdegaal De Glaswerkplaats benaderen. Ook vormgevers, kunstenaars en ontwerpers die een glas-in-loodontwerp willen laten uitvoeren, zijn welkom!

  Achtergrond
  De eigenaar is glazenier, volgde een opleiding glass fusion (en moderne kunstgeschiedenis) en heeft veel ervaring op het gebied van beeldende kunst, ook al omdat hij voordat hij met de Glaswerkplaats begon, een eigen galerie had.