EnglishNederlands

De Soepwinkel
Groningen, Centrum

 • winkelen groningen de soepwinkel
 • winkelen groningen de soepwinkel
 • winkelen groningen de soepwinkel
 • winkelen groningen de soepwinkel
 • winkelen groningen de soepwinkel
  Over ons
   Zo langzamerhand is het een bekend gezicht, de vrolijk wapperende vlaggen aan weerszijden van de rood-wit gekleurde luifeltjes van De Soepwinkel in de steeds leuker wordende Oude Kijk in ’t Jatstraat. Sinds 2013 is De Soepwinkel dé plek in hartje Groningen waar je je direct thuis voelt. In een simpele maar sfeervolle setting serveren we elke dag vier verschillende huisgemaakte soepen met veel aandacht voor kleur, smaak en presentatie om ter plekke te eten of om mee te nemen naar huis of naar je werk. Een volkomen nieuwe formule voor de stad, soep en alleen soep, met een heerlijk stuk brood van de bakker even verderop. 

  Kenmerken
  Een geurige kom soep, een proeverij van drie soepen of een soepplank, voor een gezonde lunch kun je altijd bij ons terecht. Schuif aan bij de leestafel of zoek een eigen plekje en je hoeft nooit lang te wachten. Onze soepen zitten boordevol verse groente, alles zo veel mogelijk biologisch of lokaal, dus daar kun je mee thuis komen.  Als je als klant geïnspireerd raakt om zelf aan de slag te gaan: we bieden een breed assortiment aan soepkookboeken, soepkommen, soeppannen en fraaie snijplanken. En als je in De Soepwinkel de ultieme soep hebt geproefd mag je gerust naar het recept vragen.

  Bijzonderheden
  Het eenvoudige concept slaat verrassend goed aan. Veel Groningers hebben hun weg naar de gezellige winkel gevonden, maar regelmatig is de winkel ook druk bevolkt met een zeer divers internationaal publiek. De winkel kent veel vaste klanten en verrassend veel vegetariërs en veganisten, waarvan er veel een 10-soepenkaart hebben gekocht. Want soep verveelt nooit!  In de afgelopen jaren hebben al ruim zestig verschillende soepen op de borden gestaan, van de Hollandse groentesoep tot een Thaise bouillon, van rode-koolsoep tot broccolisoep met verse geitenkaas, een pittige koolsoep of een tomatensoep met verse basilicum, altijd in een fraaie combinatie van kleuren en smaken.  Het beste zit in de soep, soep is troost, soep is hot, soep maakt warm.

  Locatie
  Het succes van De Soepwinkel is mede te danken aan de uitstekende locatie, de Oude Kijk in ’t Jatstraat is zich de laatste jaren aan het ontwikkelen tot een bijzondere winkelstraat, met veelal zelfstandige unieke winkels, met ieder een geheel eigen concept en specialiteit.