EnglishNederlands

Drankenspeciaalzaak van Erp
Groningen, Centrum

 • winkelen groningen drankenspeciaalzaak van erp
 • winkelen groningen drankenspeciaalzaak van erp
  Assortiment
  Van Erp heeft een royaal assortiment wijnen, gedistilleerd en bieren. Met veel eigen import. Een speciale biergang telt maar liefst 500 soorten. Gronings, Iers, Japans? U zegt het maar. Divers gedistilleerd, met regionale specialiteiten als Nobeltje van Ameland of Olle Grieze kruidenlikeur. Veel mooie wijnen, waaronder spannende eigen ontdekkingen. Maar ook bijvoorbeeld puur en ongefilterd appelsap en bronwater. En een hele reeks aanverwante zaken als glazen, kurkentrekkers, heupflacons en karaffen.

  Kenmerken
  Drankenspeciaalzaak, zeg dat wel. Dit is echt een met liefde opgebouwd (en steeds vernieuwend) assortiment, dat zijn weerga niet kent. In elk geval niet in het Hoge Noorden. Maar liefst drie wijnkelders en niet minder dan 300 whiskeys. En vele Grappa's, bijzondere Cognacs (eigen import), Armagnacs, Calvados, Eaux de Vie ... En voor de liefhebbers: Absinth, Cynar, Punt e Mes, Pineau de Charente, Cachaca of Arak. Van Erp gelooft niet in wijn-humbug als oorkondes en onderscheidingen. “Dat drijft de prijs maar op.” Gewoon zelf proeven en oordelen.

  Sfeer
  Bij Van Erp is het ongedwongen en gezellig. Het is een feest om rond te neuzen en met de eigenaar te praten over oude wijnen en nieuwe ontdekkingen.

  Achtergrond
  Herman van Erp is alweer de derde generatie binnen dit sympathieke familiebedrijf. Waarvan de reputatie al sinds de oprichting in 1920 staat als een huis. Hij nam de zaak in 1978 over van zijn vader, hetgeen hem inmiddels zelf tot nestor van de drank maakt. Hij geniet van het contact met zijn - tevreden - klanten. En hun reacties als: Goh, wat een mooie zaak heeft u, die mag u nooit wegdoen!” of “Ik heb overal gezocht maar u heeft het!

  Merken
  Echt teveel om op te noemen.