EnglishNederlands

Birekoven Serviezen
Alkmaar, Centrum

 • winkelen alkmaar hank birekoven serviezen
 • winkelen alkmaar hank birekoven serviezen
  Assortiment
  Deze prachtige familiezaak specialiseert zich al sinds 1921 in de mooiste kwaliteitsserviezen, bestek, kristal, vazen en tafellinnen. Snuffel rond naar hartenlust tussen het meest bijzondere serviesgoed. Kwaliteit en service is dé rode draad.

  Kenmerken
  Een overzichtelijke, laagdrempelige winkel waar echte liefhebbers en kenners hun hart ophalen. Een begrip in en rondom Alkmaar.

  Sfeer
  De zaak is gevestigd in een historisch pand, en is typerend voor het eigenzinnige, onafhankelijke karakter van de Hekelstraat. De winkel kenmerkt zich door zijn uitnodigende, rustgevende sfeer.

  Bijzonderheden
  Een van de mooiste serviezen uit de collectie werd in 1768 ontworpen en is nog steeds erg populair. Een kijkje waard.

  Achtergrond
  In 1921 begonnen Trees en Karl Birekoven in dit pand een huishoudelijke artikelen winkel. Hun dochter Hank werd in 1922 geboren en nam het, door het overlijden van haar ouders, in 1942 over. Jarenlang heeft Hank deze winkel zelf gerund totdat in 2009 zij de winkel heeft overgedragen aan haar kleindochter Bo. Zij zet de winkel nu voort.

  Merken
  Villeroy & Boch, Wedgwood, Royal Boch, Maxwell and Williams, Royal Albert, Kip en Haan en The Hague Collection tafellinnen.