EnglishNederlands

Het Cleijne Verschil
Amsterdam, Het Oude Centrum

 • winkelen amsterdam het cleijne verschil
 • winkelen amsterdam het cleijne verschil
  Assortiment
  Het Cleijne Verschil heeft een verrassend groot en divers aanbod. Voor bijzondere sieraden, aardewerk, kaarten of woonaccessoires ben je hier aan het goede adres. De collecties zijn met zorg en liefde samengesteld. Kom eens een kijkje nemen naar het handgemaakte porselein uit Frankrijk, de mondgeblazen vogels van glas of de dierfiguren van brons. De zilveren sieraden en tinnen kandelaars zijn erg in trek bij de liefhebbers van Jugendstil en Art Deco en de trendy sieraden vinden gretig aftrek bij de fashionistas. Gek op oud-Amsterdam? Het Cleijne Verschil heeft ook een collectie originele, oude etsen van de stad. Echt een bezoekje waard.

  Kenmerken
  Originele collecties, vaak op ambachtelijke wijze vervaardigd, afgewisseld met uniek kunst-en kunstnijverheid van internationale afkomst. Zo valt het assortiment van Het Cleijne Verschil het best te omschrijven. Moeder en dochter kopen samen in en zijn altijd op zoek naar uniek assortiment. De collecties zijn daardoor vaak niet elders in Amsterdam of zelfs Nederland te vinden. Het Cleijne Verschil heeft een grote vaste klantenkring, waarmee ze een goed en soms bijna persoonlijk contact hebben. Als ze Het nieuwe Verschil eenmaal ontdekt hebben komen nieuwe klanten vaak terug, zelfs de toeristen als ze weer in Amsterdam zijn.

  Sfeer
  Door de combinatie van antiek en nieuwe producten met een klassieke stijl is de ambiance nostalgisch en romantisch. Het ontvangst is altijd warm en hartelijk en service staat hoog in het vaandel. Om je op ideeën te brengen, is de winkel op elegante en stijlvolle wijze ingericht. De etalage is altijd een plaatje en een echte blikvanger, ook door de fraaie gevelstenen van Hildo Krop en de unieke raamverdeling in de pui.

  Bijzonderheden
  Het Cleijne Verschil heeft een webshop! Hierop wordt een selectie uit de winkelcollectie aangeboden. Ook is Het Cleijne Verschil te vinden op Facebook en Twitter. De Nieuwe Hoogstraat zelf heeft een zeer divers winkelaanbod: voor ieder wat wils. De straat ligt de op de route van de Dam naar het Rembrandtshuis, het Waterlooplein en de Hermitage en vlakbij de gezellig Nieuwmarkt. Ideaal voor een dagje Amsterdam.

  Merken
  Fiva Jewelry, GL, Zazou, Jars, Broste Copenhagen, Céramique Française, Loveramics, Bridgewater, Serholt, Jim Shore, Papaya Art, Correspondances, JimJon.