EnglishNederlands

Jeroen Besseling Couture in Leer
Alkmaar, Centrum

 • winkelen alkmaar jeroen besseling huis met de gondel
 • winkelen alkmaar jeroen besseling huis met de gondel
  Assortiment
  Het meest in het oog springende pronkstuk van deze leermodezaak ligt afgemeerd in het Fnidsen: de prachtig gerestaureerde Venetiaanse gondel. Een mooie verbeelding van de exotische, elegante inslag die deze modezaak zo interessant maakt. Eigenaar Jeroen Besseling verzorgt al vijfentwintig jaar het fijnste maatwerk met behulp van de meest uitheemse materialen. Kijk niet vreemd op van een colbert van koeienhuid, een rok bedrukt met spraakmakende krantenkoppen of een vestzak gemaakt van vissenleer. Ideale maatvoering, bijna altijd van de hand van Besseling zelf.

  Kenmerken
  De prachtige suede jasjes uit deze winkel gaan zo lang mee dat Besseling zelfs zijn meest enthousiaste klanten soms jaren niet ziet! Zelf is hij inmiddels een toonbeeld van stijl geworden voor zijn clientèle. Die komt daarnaast voor bijzondere accessoires, zoals gebreide sjaals van konijn en capes van vossenbont.

  Sfeer
  Tijdens een bezoek vallen de weelderige materialen als eerste op. Daarnaast zijn de ontwerpen opvallend vooruitstrevend: omdat alle lijnen uit eigen productie komen,loopt het Huis met de Gondel vaak vooruit op heersende trends.

  Bijzonderheden
  Eigenaar Besseling organiseert wekelijkse rondvaarten met zijn ranke gondel en liet daarvoor speciaal gondeliers opleiden. Zeer de moeite waard. Kijk op de site (link) voor een aantal sprekende indrukken van de collecties.

  Achtergrond
  In een bescheiden Alkmaars grachtenpandje begon eigenaar Besseling in 1979 met de verkoop van exclusieve buitenlandse kleding. Al snel ontdekte hij echter dat hij de meest specifieke wensen het beste zelf kon vervullen. Hij zette een eigen atelier op en verhuisde zijn snijtafel naar een historisch grachtenhuis aan het Fnidsen, op loopafstand van de wereldberoemde Alkmaarse kaasmarkt.