EnglishNederlands

Keramiek Museum Princessehof
Leeuwarden, Kleine Kerkstraat

 • winkelen leeuwarden keramiek museum princessehof
 • winkelen leeuwarden keramiek museum princessehof
  Assortiment
  Het museum heeft een wereldberoemde collectie Aziatisch porselein. Daarnaast biedt de Europese verzameling een rijk en veelzijdig beeld van de keramiek in Europa tussen 1400 en 1900. Alle Nederlandse fabrieken die rond 1900 art nouveau keramiek vervaardigden, zijn in het museum vertegenwoordigd. Opmerkelijk is de collectie moderne en hedendaagse keramiek.

  Kenmerken
  Naast de vaste presentaties organiseert Keramiekmuseum Princessehof jaarlijks veel tentoonstellingen die een verrassende kijk geven op de veelzijdigheid van keramiek. Bovendien biedt het museum voor elke leeftijdscategorie wat wils. Er is een speciaal programma voor scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs en er zijn groepsrondleidingen naar keuze. Aansluitend kan er in het kleikabinet worden gekleid of kunnen er tegels worden beschilderd.

  Sfeer
  Het Princessehof is gevestigd in een monumentaal 18de-eeuws stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau en voorouder van onze huidige koningin. Dankzij een recente restauratie en herinrichting hebben de tentoonstellingszalen een moderne en eigentijdse uitstraling. 

  Bijzonderheden
  Het is het enige keramiekmuseum in Nederland en het geniet internationale bekendheid.