EnglishNederlands

Kunsthandel Inez Stodel
Amsterdam, Spiegelkwartier

 • winkelen amsterdam kunsthandel inez stodel
 • winkelen amsterdam kunsthandel inez stodel
  Assortiment
  Kunsthandel Inez Stodel verkoopt zeldzame en draagbare antieke juwelen. Inez Stodel heeft zich met veel goede smaak en meer dan 45 jaar expertise gespecialiseerd in de kunst van het kleine. In haar winkel vindt u een brede collectie aan elegante en originele juwelen uit alle periodes; vanaf het begin van de jaartelling tot 1960 met een voorliefde voor de 16e en 17e eeuw.

  Kenmerken
  Naast period jewellery en bijou de charme vindt u er vitrine objecten, zoals doosjes, kleine sculpturen, maîtrises, parfumflesjes, portretminiaturen, kostuum accessoires en micromozaïeken. Dit zijn kunstwerkjes uit de 18e een 19e eeuw gemaakt van duizenden minuscule stukjes gekleurd glas door de monniken in het Vaticaan in Rome met voorstellingen als Romeinse ruïnes en landschapjes. Ook maakt de firma op verzoek met veel enthousiasme collecties van juwelen of objecten voor particulieren. Kunsthandel Inez Stodel taxeert op verzoek.

  Sfeer
  De kunsthandel is gevestigd in een 19e eeuws pand. Het interieur is subtiel eenvoudig, ontworpen door de architect Jaap Bakema in 1963 en nog altijd in de oorspronkelijke staat. Het moderne interieur combineert prachtig met de antieke juwelen en de objecten.

  Achtergrond
  De winkel is een familiebedrijf. Inez Stodel leerde het vak van haar vader die na de oorlog een antiekwinkel in Rotterdam had, en werkt sinds 2003 samen met haar dochter Leonore van der Waals.

  Merken
  De collectie bevat juwelen met signaturen van zowel de grote juweliershuizen zoals Cartier, Tiffany's & Co, Marcus & Co, Van Cleef & Arpels, Mauboussin, Boucheron en Mellerio, als van beroemde ontwerpers zoals Carlo Giuliano, Alexis Falize, Jean en George Fouquet, Seamann Schepps, Raymond Yard, Paul Robin van Maison Robin en Leopold Gautrait.