EnglishNederlands

Kunsthuis Alkmaar
Alkmaar, Centrum

 • winkelen alkmaar kunsthuis alkmaar
 • winkelen alkmaar kunsthuis alkmaar
  Assortiment
  Spectaculaire kunstwerken van hedendaagse grootheden zijn eindelijk binnen handbereik voor iedereen: Corneille, Clemens Briels, Ton Schulten, Karel Appel, Herman Brood en vele anderen zijn vertegenwoordigd in deze galerie. Hun prachtige werken zijn te koop, maar ook beschikbaar als kunstuitleen. Haal je droomwerk in huis voor een symbolisch bedrag, later kun je altijd nog overgaan tot de aankoop.

  Kenmerken
  Kunsthuis Alkmaar biedt laagdrempelige toegang tot één van de grootste kunstcollecties van Nederland. Bij het lenen van kunstobjecten kun je kiezen uit de drie collecties van de samenwerkende Kunsthuizen, later onderling wisselen is altijd nog mogelijk. Naast doeken vind je ook beelden en cadeauartikelen.

  Sfeer
  Een inspirerende, maar informele ambiance.

  Bijzonderheden
  Naast de bovengenoemde kunstenaars tref je hier Casper Faassen, Hans Innemée, James Coignard, Alexis Gorodine, Paolo da San Lorenzo, Michiel Molenaar en vele anderen. Kijk voor uitgebreide biografieën en overige info op www.kunsthuisalkmaar.nl.

  Achtergrond
  De ‘uit de hand gelopen passie’ van eigenaar Lex van Bellen strekt zich inmiddels uit over Leiden en Delft, waar hij ook vestigingen van het Kunsthuis opende.