EnglishNederlands
 • winkelen amsterdam lexpress
 • winkelen amsterdam lexpress
  Assortiment
  Soort Zaak
  Kwaliteitsrestaurant L´Express schotelt u een aangename variëteit aan voor-, hoofd- en nagerechten voor. Denk daarbij aan een overheerlijke carpaccio, gemarineerde gamba's, ossenhaas met knoflooksaus of lamsfilet met mosterdsaus, om een paar voorbeelden te geven. Zie ook www.restaurantlexpress.nl. Er is een driegangenmenu voor 24,50. Vooraf brood met tapenade en knoflookboter is gratis, net als de karaf water. En wilt u daar iets meer van, dan is dat geen probleem. Naast veel Franse wijnen, zijn er wijnen uit Spanje, Zuid-Afrika en Chili.

  Kenmerken
  Frans georiënteerde keuken. Redelijke prijzen, zeker in verhouding tot de kwaliteit van de diverse topgerechten. Door de ligging is L´Express ook aantrekkelijk om uit eten te gaan, voorafgaand aan een bezoek aan de Stopera of theater Carré. Beide zijn vlakbij, net als het Rembrandtsplein.

  Sfeer
  Ongedwongen, sfeer van jaren ´20 en Frans, tot en met de achtergrondmuziek. De ambiance wordt bepaald door het thema, de Oriënt Express. Overal zijn er verwijzingen naar deze luxe trein, zowel in de vorm van fotolijsten met de rijtijden, maar ook door bijvoorbeeld bagagerekken met doorreisde koffers, grammofoons op antieke tafels en ouderwetse telefoons. De bediening is prettig, attent en gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. Bij mooi weer kunt u ook op het terras eten (aan de rustieke, groene binnentuin).

  Achtergrond
  De eigenaren hebben altijd in de horeca gewerkt en zijn in ´87 dit restaurant begonnen.

  Bijzonderheden
  Telefonisch reserveren of via e-mail. Ook voor groepen tot 25 personen.