EnglishNederlands

Minouche en Rune
Arnhem, Het Stegenkwartier

 • winkelen arnhem minouche en rune
 • winkelen arnhem minouche en rune
 • winkelen arnhem minouche en rune
 • winkelen arnhem minouche en rune
 • winkelen arnhem minouche en rune
  Assortiment
  De sieraden van Minouche en Rûne zijn een spannende combinatie van klassiek en nieuw. De collectie varieert van luxe pracht van parelcolliers M&R-stijl tot ronduit poppy fluffigheid: lieve paarlemoeren sterretjes gezet op 22 karaats gouden ringen naast een vette gekleurde edelsteen, wat weer een stoer geheel oplevert. Minouche en Rûne heeft ook een webshop. Hier vindt je een deel van de collectie.

  Kenmerken
  Rûne: “Ons werk herinnert mensen soms aan de sieraden van hun oma, omdat we bijvoorbeeld zulke klassieke elementen gebruiken als camees. Maar wij geven daar dan zo’n twist aan dat het nieuw wordt.” Minouche: “Het klassieke element krijg je ook door de ambachtelijke technieken die we gebruiken. De oude technieken stralen door onze sieraden heen.” De eigen stijl van Minouche en Rûne begint bij de materialen. “Wij ontwerpen nooit op papier, maar altijd vanuit het materiaal. We kopen edelstenen, parels, camees, koraal en dat soort zaken in. We leggen een voorraad aan van dingen die we allebei mooi vinden. Van daaruit ontstaan onze ontwerpen. De één komt met iets aan en de ander gaat daarmee door. Zo ontstaan de meest spectaculaire sieraden.”

  Sfeer
  De werkbank staat goed zichtbaar achterin de winkel; je kunt er de edelsmeden dikwijls aan bezig zien. Maar niet alleen de sieraden, ook het stijlvolle interieur hebben Minouche en Rûne zelf ontworpen. En ook hier weer: klassiek met een twist.

  Achtergrond
  Minouche Mulder en Rûne van der Cruijsen kennen elkaar van de opleiding tot goud- en zilversmid aan de MTS vakschool Schoonhoven. Na een gezamenlijke stage in Amsterdam scheiden hun wegen. Om na vier jaar weer te kruisen in Arnhem, waar ze in 2004 hun sieradenwinkel annex werkplaats openen. “Met een eigen bedrijfje heb je alles lekker zelf in de hand,” vinden de vrouwen. “Je neemt je eigen beslissingen. En je bent nog nauwer betrokken bij je creatieve werk, hebt een nog emotionelere band met je sieraden dan als je voor iemand anders werkt.”