EnglishNederlands

New Tailor
Utrecht, Centrum

 • winkelen utrecht new tailor
 • winkelen utrecht new tailor
  Assortiment
  Deze winkel heeft een ruime collectie maatpakken, mantelpakken en maathemden, maar ook broeken, vesten, plusfours, jasjes, smokings en jacquets. Daarnaast hebben zij een mooi assortiment dassen en andere accessoires.

  Kenmerken
  Bij New Tailor hebben ze nog een eigen kleermakerij en ze zijn dus echt specialist op het gebied van maatpakken. Voor het aanmeten en uitzoeken van de stof nemen ze ruim de tijd, onder het motto eerst de man dan het pak. Hierbij maken ze zelf de patronen, dus er wordt geen gebruik gemaakt van bestaande modellen. Een groot deel van de pakken wordt vervaardigd in Engeland of Italië, maar de laatste hand aan de pakken leggen ze altijd in het eigen atelier.

  Sfeer
  De inrichting is klassiek maar strak. De kroonluchter en de drie bij drie meter grote foto van een schaar die stof doorknipt trekken meteen de aandacht. De winkel nodigt uit om rustig de stoffen te kiezen en daar wordt ook uitgebreid de tijd voor genomen. Ze nemen je mee naar de tussenvloer om je alle stoffen te laten zien die in aanmerking komen.

  Achtergrond
  De zaak bestaat sinds 1997 en het was daarmee de eerste winkel, die na het verdwijnen van de traditionele kleermakers het ware maatpak nieuw leven inblies.

  Bijzonderheden
  New Tailor heeft ook een vestiging in Amsterdam, op de Honthorststraat 2a.

  Merken
  New Tailor.