EnglishNederlands
 • winkelen amsterdam nukuhiva amsterdam
 • winkelen amsterdam nukuhiva amsterdam
 • winkelen amsterdam nukuhiva amsterdam
 • winkelen amsterdam nukuhiva amsterdam
 • winkelen amsterdam nukuhiva amsterdam
  Assortiment
  Hip, stijlvol en duurzaam: dat is waar Nukuhiva voor staat. Deze fijne winkel kiest heel bewust voor fair trade en modelabels die produceren met respect voor mens en natuur. De door hen geselecteerde fair trade merken maken hun kleding en accessoires met duurzaamheid als belangrijke richtlijn. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van biologisch katoen of andere natuurvriendelijke materialen. Hip en duurzaam gaan bij Nukuhiva dan ook absoluut hand in hand.

  Kenmerken
  Bij Nukuhiva vind je hippe en mooie ’ fair fashion’ zoals kleding, schoenen en accesoires. De kledingcollectie loopt uiteen van sportief en stoer tot chique en vrouwelijk. Daarnaast verkoopt Nukuhiva accessoires en bijzondere lifestyle items. Ook voor heerlijke fair trade lekkernijen en leuke boeken is dit een goed adresje. Doordat hun concept fair fashion is, komen hier echt mensen op af. Zij ervaren dan dat fair fashion ook modebewust, stijlvol en betaalbaar is.

  Sfeer
  Hier hangt een warme, informele sfeer: gezellig en ongedwongen. Men is erg servicegericht en helpt je graag de juiste keuze te maken. En: de koffie en thee staan altijd klaar!

  Bijzonderheden
  De eerste Nukuhiva-winkel werd in 2006 geopend nadat Floortje het boek ‘100 Wereldplekken die je gezien moet hebben’ had geschreven. Er was vooraf afgesproken dat een deel van de inkomsten naar een schoolproject in Oeganda zou gaan. Haar het boek werd zo goed verkocht dat er geld overbleef voor een ander project, en zo werd het idee geboren om in Amsterdam een fairtrade kledingzaak te beginnen. In 2008 kwam daar een filiaal in Utrecht bij. Met deze twee fairtrade winkels hoopt Floortje een groot publiek te kunnen laten kennismaken met het fenomeen ‘eerlijke kleding’. De Haarlemmerstraat is echt een gezellige winkelstraat, waar je veel kleine zaakjes met unieke producten vindt. Of je nu op zoek bent naar exclusieve woonaccessoires, delicatessen, vintage kleding of andere speciale dingen: je vindt het allemaal bij elkaar!

  Merken
  Heren: Kuyichi, Knowledge Cotton Apparel, Misericordia, Nudie, Two Third. Dames: Inti, Alchemist, Aiayu, Alternative, Komodo, People tree. Accesoires: Silk, A Beautiful Story, Re wrap, O My Bag, Tony's .