EnglishNederlands

Out of the Closet Vintage
Amsterdam, Het Oude Centrum

 • winkelen amsterdam out of the closed vintage
 • winkelen amsterdam out of the closed vintage
  Assortiment
  Dol op vintage spullen en originele tweedehands kleding? Dan ben je vast dol op de Out of the Closet Vintage Store. Hier vind je een grote collectie tweedehands en vintage dames- en herenkleding, accessoires, schoenen en tassen. Het is hier heerlijk snuffelen, en wie weet kom je die ene gouden vondst wel tegen voor een mooi prijsje. Mooi om te weten: 96% van de opbrengst is bestemd voor een goed doel, namelijk de AIDS Healthcare Foundation.  Kenmerken
  Bijzonder is dat bij de winkel ook een HIV testing en adviescenter gevestigd is, waar gratis HIV-testen worden aangeboden. Je hebt de uitslag binnen 20 minuten. Ook zijn er gratis condooms te verkrijgen. De winkel trekt een interessante mix van buurtbewoners, toeristen, dagjesmensen en studenten, dankzij de centrale ligging vlakbij het Rembrandthuis, het Waterlooplein, de Portugese synagoge, de toneelschool, de filmacademie en de universiteit. 

  Sfeer
  De sfeer is open, gezellig, vriendelijk. De internationale ‘staff’ is heel behulpzaam.  Bijzonderheden
  Heb je zelf bruikbare kleding over? Die is altijd van harte welkom. Je kunt deze doneren in de winkel. Elke maandag zijn er nieuwe items on sale voor 3 euro. Het HIV testing center is geopend van donderdag – zaterdag van 13.00-19.00 uur en op zondag van 13.00-18.00 uur.

  Merken
  Je vindt hier kleding van diverse bekende merken en designers, zoals Levi’s, Tommy Hillfiger, GAP, King Louie en Diesel. Het aanbod wisselt steeds, dus kom regelmatig even een kijkje nemen.