EnglishNederlands
 • winkelen amsterdam portonovo
 • winkelen amsterdam portonovo
  Assortiment
  Exclusieve, stijlvolle collectie kleding, schoenen, tassen en accessoires van in Italië gevestigde merken die in ons land uniek zijn.

  Kenmerken
  Het eigenzinnige aanbod van Portonovo onderscheidt zich door de herkenbare stijl en kwaliteit, terwijl de merknamen hier (nog) tamelijk onbekend zijn. Door de diverse labels is de variatie groot, maar de kledingstukken, schoenen, tassen en accessoires zijn dusdanig te combineren dat de klanten vaak met zeer verrassende combi's de winkel verlaten. Het personeel is deskundig en geduldig.

  Sfeer
  De zaak ademt een typisch Italiaanse sfeer die in harmonie is met de monumentale locatie. Kort gezegd: fris en opgeruimd, zonder dat er sprake is van een opdringerig of strak design.

  Achtergrond
  Oprichtster Mireille Mersman miste in Nederland de casual kleding zoals men die qua kwaliteit, pasvorm, kleur- en materiaalgebruik in Italië wel vindt. Het gevoel dat Italianen hebben voor hoe en wanneer je bepaalde kleding draagt, is een van de dingen die men bij Portonovo graag overbrengt.

  Bijzonderheden
  Sommige onderdelen van de collectie zijn bij uitstek geschikt voor bepaalde groepen. Zo is de collectie Seventy zeer geschikt voor de werkende vrouw en/of moeder en zijn de Mazzini-tassen erg in trek bij onder anderen Amerikaanse toeristen, vanwege de internationale en toch typisch Zuid-Europese stijl. De schoenen van Fratelli Rossetti zijn zo geraffineerd in modellering dat zij elke vrouw, die zichzelf kwaliteit gunt, de geschikte hak bieden.

  Merken
  18CRR81 Cerruti, Henry Cotton's, Historic Research, Mastai Ferretti, Mazzini, New England, Pennyblack, Piacenza, Zanella