EnglishNederlands

Provoosthuis
Bergen op Zoom, Centrum

 • winkelen bergen op zoom provoosthuis
 • winkelen bergen op zoom provoosthuis
 • winkelen bergen op zoom provoosthuis
 • winkelen bergen op zoom provoosthuis
 • winkelen bergen op zoom provoosthuis
  Assortiment
  Dit snooker-, pool- en carambolecentrum dankt zijn naam aan het feit dat het monumentale pand ooit de woning was van de provoost en daarnaast dienst deed als gevangenis. Tegenwoordig staan hier maar liefst 21 biljarttafels verdeeld over 3 verdiepingen. Op de 1e etage vind je een speciaalbiercafé met maar liefst 80 verschillende soorten bier uit zowel fles als van de tap. Sinds enige tijd schenken ze hier ook lekkere, huisgemaakte cocktails. Voor de zomerse avonden wordt het loungeterras in de tuin ook geopend en kun je heerlijk buiten vertoeven.

  Kenmerken
  Als ambassadeur van de Orval (voor de leken onder ons: dit is een trappistenbier) weet deze zaak natuurlijk echte bierliefhebbers te trekken. Maar niet alleen de Orval trekt menig bezoeker, ook al het andere speciaalbier vormt een ontzettende aantrekkingskracht. Families, zakenmensen, jongeren, stelletjes... wie vindt het nu niet leuk om een avondje te poolen onder het genot van een heerlijk biertje?

  Sfeer
  Het doet je een beetje denken aan een oerhollands, gezellig bruin café. De sfeer is altijd ontspannen en relaxed. Het pand is prachtig oud en bovendien monumentaal. Door de verschillende verdiepingen voelt het gelukkig niet aan als een opgepropte zaal vol biljarttafels. De straat is makkelijk met de auto te bereiken en ligt in het centrum, vlak om de hoek van de winkelstraten.