EnglishNederlands

Reisboekhandel De Noorderzon
Arnhem, Het Stegenkwartier

 • winkelen arnhem reisboekhandel de noorderzon
 • winkelen arnhem reisboekhandel de noorderzon
  Assortiment
  Reisboekhandel De Noorderzon heeft reisgidsen, landkaarten en reisverhalen voor de fervente reiziger, wandelaar en fietser. Maar ook de thuisblijver met belangstelling voor geografie en vreemde culturen vindt hier zijn weg. Tevens wereldatlassen, boeken en veldgidsen over natuur en landschap, fotoboeken, globes, wandkaarten en diverse accessoires, zoals Zwitserse zakmessen en kompassen. En tenslotte: cd's met wereldmuziek.

  Kenmerken
  De Noorderzon is een kleinschalige, ouderwetse boekwinkel, met een grootscheepse, digitale component. In de webwinkel kun je zoeken in het zeer uitgebreide bestand van landkaarten en reisgidsen. “Veel klanten hebben baat bij onze website, zelfs al maken ze geen gebruik van de bestelmogelijkheid”, vertelt eigenaar Leon Receveur. “Struinend door ons assortiment komen ze op ideeën, en ze kunnen er ook een wensenlijstje samenstellen en uitprinten. Daar stappen ze vervolgens mee naar de winkel of presenteren het als verlanglijstje voor hun verjaardag.” 

  Sfeer
  Blije klanten (ze gaan immers op reis) en professioneel personeel. Receveur: “Klanten valt het steeds weer op hoeveel boeken en kaarten er wel niet zijn over een gebied waarvan ze het niet verwachtten.”

  Achtergrond
  Leon Receveur studeerde geografie, is een actieve buitensporter en houdt van reizen. De ideale mix voor een eigen reisboekhandel. En zo liet hij in de jaren tachtig De Noorderzon in Arnhem opkomen.