EnglishNederlands

Rutte & Zn
Dordrecht, Centrum

 • winkelen dordrecht rutte zn
 • winkelen dordrecht rutte zn
  Assortiment
  Het historische pand van Distilleerderij Rutte & Zn. in de oude binnenstad van Dordrecht is een paradijsje voor de liefhebbers van een ouderwets lekkere borrel. Hier worden maar liefst zo’n 55 verschillende distillaten verkocht én op ambachtelijke wijze vervaardigd. Denk daarbij aan jenevers, likeuren, wodka en aquavit. De gezellige winkel en de distilleerderij uit 1872 zijn nog in originele staat. Je bent ook van harte welkom voor een heerlijke proeverij of workshop in de sfeervolle Proefkamer boven de winkel (voor groepen op afspraak).

  Kenmerken
  Al vijf generaties lang worden hier de eigen jenevers en likeuren van Rutte & Zn. op hoogwaardige en ambachtelijke wijze gestookt. Zij gebruiken daarbij alleen natuurlijke grondstoffen, en dat proef je! De kenners en liefhebbers van een lekkere borrel en echte ouderwetse kwaliteit gedistilleerde dranken weten de winkel dan ook al eeuwenlang te vinden.

  Sfeer
  Zodra je over de drempel van de prachtige winkel waan je je in vervlogen tijden. In een keer lijkt het namelijk alsof je een paar eeuwen terug in de tijd bent gegaan. De distilleerderij en sfeervolle winkel zijn hier al sinds 1872 gevestigd. Het interieur is nog in originele staat en zorgvuldig onderhouden.

  Bijzonderheden
  De sfeervolle Proefkamer bevindt zich boven de winkel. Vroeger was dit de woonkamer van Simon Rutte, de grondlegger van het bedrijf. Nu krijg je er, tijdens een proeverij uitgebreid uitleg over de ingredienten en ambachtelijke stookmethodes, je ziet en ruikt er de distilleerketel die vaak aan het werk is en je kunt er natuurlijk een proeve van deze distilleerkunst tot je nemen. Naast proeveri jen worden ook workshops gegeven in het likeur of jenever maken; een leuk idee voor een gezellig en leerzaam uitje. (wordt ook aangeboden in combinatie met een amuse- of knabbelarrangement). Proeverijen en workshops kunnen aangevraagd worden bij proefkamer@rutte.nl.

  Merken
  Rutte & Zn. maakt onder eigen merk verschillende jenevers en likeuren, die bij vrijwel alle slijters en groothandels in heel Nederland verkrijgbaar zijn. Zo ook in de eigen Rutte-winkel. Voor hele bijzondere distillaten ben je hier echter ook aan het juiste adres, denk aan voorbeelden als Rozenlikeur, Thee-likeur of Selderij eau-de-vie; zowel voor jezelf of om cadeau te doen. Daarnaast verkoopt Rutte cognac, mooie wijnen en bijzondere ports en whisky’s.