EnglishNederlands

SeeMe With your Heart
Amsterdam, Haarlemmerstraat

 • winkelen amsterdam seeme
 • winkelen amsterdam seeme
 • winkelen amsterdam seeme
 • winkelen amsterdam seeme
 • winkelen amsterdam seeme
  Assortiment
  SeeMe is een sociaal geëngageerde winkel die vrouwelijke slachtoffers van geweld van werk voorziet. Ze hebben een fair trade certificaat en verkopen accessoires. Op dit moment zijn het nog uitsluitend zilveren sieraden, zoals kettingen, armbanden, ringen en oorbellen. De sieraden zijn allemaal unica, handgemaakt door jonge ambachtsvrouwen in Tunesië, die zelf het slachtoffer van geweld zijn geweest. Hun bedoeling is op deze manier de ketting van geweld te veranderen in de ketting van liefde. Door het dragen van zo’n sieraad wordt je zelf onderdeel van deze ketting. Binnenkort wordt hun assortiment uitgebreid met prachtige pashmina shawls, Chileense kralen sieraden en bijzondere tassen.

  Kenmerken
  SeeMe probeert een brug te slaan tussen de luxe sector en de fair trade handel. Wat hen betreft is de tijd aangebroken dat luxe producten op een eerlijke basis worden vervaardigd en fair trade producten een chique uitstraling mogen hebben. Het is met name huiselijk geweld waar zij de nadruk op willen leggen. De eigenaresse is 16 jaar werkzaam geweest als ontwikkelingshulp manager en zij zocht naar een manier om vrouwen uit een opvanghuis een kans te geven een nieuw leven te beginnen. De klantenkring bestaat uit vrouwen die van mooie dingen houden maar ook een bijdrage aan een betere wereld willen leveren. De winkel wordt steeds meer door mannen bezocht die hun vrouw een mooi sieraad willen geven maar zelf ook met een goed gevoel de winkel uit willen gaan.

  Sfeer
  Een winkel met een bijzondere uitstraling. Niet alleen locals die de grote winkelketens beu zijn maar ook toeristen bezoeken veelvuldig deze bijzondere zaak die aan de sfeervolle Haarlemmerstraat is gelegen.

  Merken
  Nu nog uitsluitend hun eigen SeeMe artikelen maar binnenkort gaan ze ook handgemaakte producten van Nikki B verkopen, die in Chili worden vervaardigd, en eco certificeert pashmina shawls gemaakt in Indië in samenwerking met COCCCON.