EnglishNederlands

Stichting Theater Kikker
Utrecht, Centrum

 • winkelen utrecht stichting theater kikker
 • winkelen utrecht stichting theater kikker
  Assortiment
  Het programma van Theater Kikker is veelzijdig: eigentijds toneel, moderne dans, jeugdtheater en nieuwe muziek. Ze zoeken steeds naar vernieuwende voorstellingen en concerten in Nederland en Vlaanderen, vaak van jonge makers. In de programmering krijgen professionele theatergezelschappen en muziekensembles uit de eigen stad volop de ruimte. En ook de vele Utrechtse festivals zijn er welkom.

  Kenmerken
  Het is een vlakke vloer theater in het centrum van Utrecht. Het theater heeft twee zalen, een grote en een kleine zaal. De kleine zaal heeft een capaciteit van 72 stoelen en een speeloppervlakte van 7 x 9 meter. De grote zaal heeft 172 zitplaatsen en een speelvlak van 9 x 10,50 meter.

  Sfeer
  Het is een gezellig en knus theater waar jong en oud zich thuis voelt.
  Extra informatie
  Geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Het kantoor van Theater Kikker is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van: 10.00 – 18.00 uur

  Achtergrond
  De geschiedenis van Theater Kikker gaat terug tot 1972, toen het van start ging in een ruimte boven in het gebouw van het Utrechts Studenten Corps aan het Janskerkhof. In 1980 verhuisde het naar de huidige locatie en daar ontwikkelde Theater Kikker zich tot een belangrijk podium in de stad. In 1998 werd besloten het theater uit te breiden met een extra, grotere zaal, die in 2001 voltooid werd.

  Bijzonderheden
  Tijdens de schoolvakanties bieden ze jeugdtheater aan. Onder de noemer Herfststukjes, Winterkost en Lente-Uitjes organiseren ze samen met theaters uit de provincie Utrecht een week lang jeugdtheater. Theater Kikker wordt dan omgetoverd tot kinderparadijs. De jeugd kan een week lang naar voorstellingen, workshops en extra activiteiten.