EnglishNederlands

't Kruithuis
Alkmaar, Centrum

 • winkelen alkmaar t kruithuis
 • winkelen alkmaar t kruithuis
  Assortiment
  Het assortiment van deze winkel bestaat uit antiek en curiosa uit grootmoeders tijd. Ze hebben een brede collectie en dus voor ieder wat wils. Zo vind je er onder meer glaswerk, serviesgoed, emaille, sieraden, oude blikken, tafellinnen en tweedehandskleding. Daarnaast bieden zij restpartijen nieuwe kleding.

  Kenmerken
  't Kruithuis is een waar paradijs voor verzamelaars en mensen die op zoek zijn naar iets bijzonders. Ze hebben een prachtige collectie antiek en curiosa en doordat ze proberen de prijzen laag te houden, kan iedereen hier slagen.

  Sfeer
  De winkel is gevestigd in twee historische panden. In het grootste en oudste pand dat dateert uit 1604 zijn nog restanten te zien van het 14de eeuwse klooster, dat ooit de spil vormde van deze buurt. Ook zitten er nog oude gevelstenen in het gebouw die verwijzen naar de tijd dat er een kruithuis gevestigd was. Het tweede pand stamt ongeveer uit 1901 en is nog in het bezit van glas-in-lood-ramen. Binnen is het historische karakter doorgevoerd door gebruik te maken van authentieke winkelkasten.

  Bijzonderheden
  In het pand is ook een Engels theehuis gevestigd waar je terecht kunt voor een lekker kopje koffie of thee met eigengemaakte appeltaart. Op reservering is het ook mogelijk om hier een high tea te organiseren.