EnglishNederlands

The Movies bioscoop
Amsterdam, Haarlemmerdijk

 • winkelen amsterdam the movies bioscoop
 • winkelen amsterdam the movies bioscoop
  Assortiment
  Het grootste arthouse cinema van Amsterdam! Het aanbod bestaat uit kwaliteitsfilms die ‘net even anders’ zijn (uiteraard in de oorspronkelijke taal) en verder: een stijlvol restaurant, gezellige bar en een winkeltje waar dvd’s, cd’s, T-shirts, strippenkaarten, filmdinerbonnen (voor het restaurant) en bioscoopbonnen verkrijgbaar zijn.  Kenmerken
  Originele programmering: arthouse films. Door de combinatie van vier bioscoopzalen en het sfeervolle restaurant plus een café kun je hier van een volwaardig avondje uit genieten, mede dankzij de klassieke sfeer. Doordeweeks zijn er speciale (succesvolle) filmdiners: driegangendiners inclusief bioscoopkaartje.

  Sfeer
  Art-deco, klassiek, intiem, gezellig. Verrassend: je zou niet zeggen dat achter de vier schattige gevelpandjes een complete bioscoop schuilgaat.

  Achtergrond
  Al vanaf 1912 zitten hier filmtheaters: eerst Bioscoop Tavenu, daarna verschillende theaters waaronder Hollandia, tot eind jaren 70 hier At the Movies van start ging.

  Bijzonderheden
  Moviesmembers krijgen op maandag korting en komen in aanmerking voor allerlei acties, zoals prijsvragen. In het weekend worden rond middernacht specifieke nachtfilms gedraaid. Er zijn speciale tarieven voor kinderen. Ideaal voor filmliefhebbers is de strippenkaart: 10 keer naar de film voor 65 euro!