EnglishNederlands

THE PARLOUR
Amsterdam, Oud - West

 • winkelen amsterdam the parlour oud west
 • winkelen amsterdam the parlour oud west
 • winkelen amsterdam the parlour oud west
 • winkelen amsterdam the parlour oud west
 • winkelen amsterdam the parlour oud west
  Assortiment
  Deze retro hairsalon is maar liefst 95m2 groot en verdeeld over 2 verdiepingen. Er is ook een heerlijke tuin waar je in de zomer lekker buiten kan worden geknipt. Eigenaresse Carmen en haar kapsters Linda, Suzanne en Katja horen bij het vaste knipteam. Knippen, kleuren en hairstyling is hun specialiteit. Daarnaast kunnen freelance kappers en hairstylisten hier een knipstoel huren. Dit is echt een retro hairsalon, je ziet het helemaal terug in het assortiment: Lucky Tiger, Moustache Wax, Murray's en Layrite hét stylingproduct van de filmsterren uit die tijd. Natuurlijk is deze zaak ook op de hoogte van de nieuwste trends en bevat het assortiment ook hedendaagse producten van bijvoorbeeld L'Oréal en Fudge. De salon knipt ook zonder afspraak.

  Kenmerken
  Mensen tussen de 20 en 50 jaar zijn hier graag geziene gasten. Je krijgt altijd een persoonlijk kapsel aangemeten, iets dat echt bij je past. Iedereen is welkom, van voetbalvrouw tot rockabilly.

  Sfeer
  De zaak is geheel ingericht in de stijl van de jaren '20, '50, met vintage meubels, kitsch en allerlei spulletjes uit grootmoederstijd. Beneden is het werkgedeelte en boven de wachtruimte, inclusief een plekje waar je lekker je eigen koffie, thee en limonade kan pakken. Droom lekker weg op de heerlijke achtergrondmuziek van artiesten als Johnny Cash en Frank Sinatra en plof op de bank met een tijdschrift. Zelfs de oude Playboy's van 1954 zijn weer van zolder gehaald. Dit alles gecombineerd met op en top service en klantvriendelijkheid maakt deze zaak ouderwets gezellig. Ook de professionaliteit wordt natuurlijk niet vergeten. Je kunt hier prima met de auto naartoe komen, want in de straat zijn volop parkeermogelijkheden voor maar 0,10 cent per uur.

  Bijzonderheden
  Binnenkort kun je hier ook workshops volgen op haar- en make-up gebied. En heb je inspiratie opgedaan door alle schilderijen en beelden van de jaren '20 en '30 aan de muur? Alles met een prijs erop is te koop!

  Merken
  Layrite, Lucky Tiger, Fudge en L'Oréal.