EnglishNederlands

Universiteitstheater
Groningen, Centrum

 • winkelen groningen universiteitstheater
 • winkelen groningen universiteitstheater
  Assortiment
  Het Universiteitstheater biedt een breed aanbod binnen verschillende kunstdisciplines. Zo kun je er heen voor lezingen, cabaret, dans, theatersport, zang, toneel en musicals.

  Kenmerken
  In het theater werken student-vrijwilligers en medewerkers samen om een brug te slaan tussen cultuur, stad en student. Achter de schermen werken studenten in de theatertechniek, bij de programmering en promotie en treden zij op tijdens cursuspresentaties van dans, cabaret tot toneel. Dit zorgt voor een sympathieke uitstraling en een gastvrij theater met een jong gezicht, dat durf en ambitie uitstraalt.

  Sfeer
  Doordat het een klein theater is, hangt er een intieme en warme sfeer. Er is geen grote afstand tussen performers en publiek, waardoor er een nauw contact ontstaat. Het biedt de ideale omgeving om elkaar te inspireren.

  Achtergrond
  Sinds 2006 is het Universiteitstheater met het cultureel studentencentrum Usva gefuseerd. Usva had behoefte aan een tweede theater en het universiteitstheater zocht een manier om prachtige theatervoortsellingen te kunnen blijven aanbieden.

  Bijzonderheden
  Het theater biedt een zeer ruim aanbod. Je vindt er optredens in verschillende disciplines van zowel gevestigde namen als onbekende talenten. En dit tegen een zeer vriendelijke prijs.