EnglishNederlands

Van Apeldoorn & Faber Hout
Amsterdam, Utrechtsestraat

 • winkelen amsterdam van apeldoorn faber hout
 • winkelen amsterdam van apeldoorn faber hout
  Assortiment
  Vloeren van hout, geen laminaat of andere materialen. Voornamelijk bewerkelijke, ambachtelijk gelegde vloeren, zoals vloeren met patronen en bourgognevloeren. In principe in alle gewenste houtsoorten.

  Kenmerken
  In de winkel werken de twee vennoten, daarnaast werkt men met teams van deskundige vloerenleggers die eventueel bij u aan de slag gaan. De eigenaren kennen het vak van vloeren leggen uit de praktijk, daardoor beschikken zij over veel kennis van zaken, meer dan de meeste verkopers die vaak alleen maar theoretisch op de hoogte zijn.

  Sfeer
  Functioneel: geen poespas maar houten vloeren. Van Apeldoorn en Faber besteden relatief weinig aandacht aan de entourage van de winkel. Zij gaan ervan uit dat klanten liever een mooie, goede vloer hebben dan een kopje koffie onder een palm.

  Bijzonderheden
  Het leveren en leggen van patroonvloeren (bijvoorbeeld visgraat) en restauratie van oude vloeren in grachtenpanden zijn uitgesproken specialismen van Van Apeldoorn en Faber Hout. Tevens is deze speciaalzaak Fsc gecertificeerd en kunnen zij dus verantwoord vloer leggen met FSC certificaat.

  Achtergrond
  André en Jeroen zijn begonnen met een schaverij in het bos en hebben van oudsher een band met hout. Om de producten zelf aan de man te brengen, begonnen ze de winkel in Amsterdam. Vloeren zijn een ‘warm’ product, leuk om met mensen over te praten en met een fantastisch resultaat: als de (patroon)vloer eenmaal gelegd is, is het huis af.  Merken
  Onder meer: Teka, Lieverdink, Duoplank, Century, Chapel.