EnglishNederlands

Villa Augustus
Dordrecht, Centrum

 • winkelen dordrecht villa augustus
 • winkelen dordrecht villa augustus
 • winkelen dordrecht villa augustus
 • winkelen dordrecht villa augustus
 • winkelen dordrecht villa augustus
  Assortiment
  Het verhaal van Villa Augustus lijkt eerder een sprookje. Slapen in een oude watertoren, dineren tussen de vier seizoenen in, wandelen in een Italiaanse tuin en verdwijnen in de Giardino Secreto. Toch is het de regelrechte realiteit, het Wantij in Dordrecht blijkt de perfecte locatie voor een transformatieproject van ongekende aard.

  Kenmerken
  Je kijkt hier je ogen uit door de mooie, aparte objecten. ‘Zo is er een chambre des raisins, een druivenkamer, waar ze vroeger de steeltjes van de geplukte druiven in water met koolstof stopten. De eigenaren hebben vrijwel alles zelf opgeknapt en daarbij zoveel mogelijk geprobeerd alles bij het oude te laten. Dit is goed te zien bij de entree, de oude elektronicaruimte dat nu het ‘marktcafé’ is. In deze hoge, open, ambachtelijke ruimte wordt het brood vers gebakken, de groenten bereid en de bouillon getrokken. De industriële stijl is hier onder andere behouden door de originele vloertegels.

  Sfeer
  In de oude watertoren zijn 20 kamers gebouwd, die allemaal van elkaar verschillen, qua uiterlijk en indeling. Stiekeme hoekjes en verborgen verdiepingen, niet een is er hetzelfde. Kleurrijke, strakke ontwerpen worden afgewisseld met unieke, antieke spullen. Een overnachting in Villa Augustus is een feestje op zich, naast de uitstraling, is ook het uitzicht, deels op de rivier en deels op de stad, onvoorstelbaar bijzonder.

  Bijzonderheden
  Villa Augustus werkt met producten uit eigen moestuin, zoveel mogelijk biologisch. Naast een serre en een aantal kassen, zijn er verschillende productiebedden gecreëerd waar grote hoeveelheden groente en fruit tegelijk kunnen worden gekweekt. De andere tuinen, om de moestuin heen gelegen, zijn ook spectaculair om te zien. Parkachtig met lieflijke paadjes, in buitenlandse stijl of de heimelijk verscholen Giardino Secreto: geheime kamer met eigen, ommuurde tuin voor de gelukkige twee…