EnglishNederlands

Week IN Week UIT
Maastricht, Wyck

 • winkelen maastricht week in week uit
 • winkelen maastricht week in week uit
  Assortiment
  Week IN week UIT is een kleine uitgeverij, die, zoals de naam al zegt, de stad Maastricht wekelijks voorziet van informatie op het gebied van kunst en cultuur. Haar belangrijkste product is de uitagenda Week IN Week UIT die ook online is te vinden op de website www.maastrichtnet.nl.

  Kenmerken
  Week IN Week UIT is een zeer dynamisch bedrijf dat met de neus op de (culturele) actualiteit zit en graag verder kijkt dan haar neus lang is. Op haar site en in de agenda zijn lokale, (eu)regionale en internationale activiteiten te vinden. Met behulp van diverse Tips geeft de redactie haar lezers meer achtergrondinformatie en helpt hen de keuze uit het aanbod te maken. Cultuurliefhebbers maken dan ook gretig gebruik van de agenda. Met de gedrukte weekagenda bereikt de uitgeverij zo’n 13.000 geïnteresseerden en daarbij komen de dagelijkse 3000 bezoekers aan hun site.

  Sfeer
  Het pand aan de Hoogbrugstraat 40 is eigenlijk een kantoor, workshop en huiskamer in één. De sfeer is ontspannen en kameraadschappelijk. ’s Zomers staat de deur altijd open. Het is een zeer laagdrempelige zaak. Mocht u in de stad zijn en iets willen weten over wat er te doen is dat weekend of die dag, stap dan gerust binnen. Ze staan u graag te woord. Soms dient de ruimte ook nog als expositieruimte waarin de kunstwerken die er hangen te koop zijn. Op die manier geeft de Week IN Week UIT ruimte aan lokale kunstenaars.

  Achtergrond
  Eigenaar Paul Pinxten heeft een journalistieke achtergrond. Zijn belangrijkste doelstelling is dan ook informeren, maar hij is de Week IN Week UIT met name begonnen vanuit een affiniteit met kunst en cultuur. Toen 18 jaar geleden, was er in Maastricht duidelijk een behoefte aan een overzicht van de culturele activiteiten in de stad. En die behoefte is er nog steeds!