EnglishNederlands

Wijnspeciaalzaak 12% of Meer
Middelburg, Centrum

 • winkelen middelburg wijnspeciaalzaak 12 of meer
 • winkelen middelburg wijnspeciaalzaak 12 of meer
 • winkelen middelburg wijnspeciaalzaak 12 of meer
 • winkelen middelburg wijnspeciaalzaak 12 of meer
 • winkelen middelburg wijnspeciaalzaak 12 of meer
  Assortiment
  Monique en Cees hadden altijd al een passie voor wijn, genieten en lekker eten. Daarom was het niet gek dat dit uiteindelijk uitmondde in deze wijnspeciaalzaak. Je vindt er wijnen uit alle landstreken, maar de focus ligt hier vooral op de Europese wijnen. Daarnaast bevat het assortiment ook (h)eerlijke droge worst van Brandt & Levie, olijfolie, Spaanse en Italiaanse vleeswaren, kazen, glaswerk, karaffen, wijnaccessoires (bijvoorbeeld wijnopeners), olijven, bouillons en verschillende delicatessen. Een fijne winkel voor jezelf, maar ook als je op zoek bent naar een mooi relatiegeschenk. Je kunt hier kennismaken met juist die bijzondere, mooie wijnen van kleine(re) producenten die bij het grote publiek niet of minder bekend zijn. Ook worden er wijncursussen- en trainingen gegeven en kun je altijd onafhankelijk en deskundig advies inwinnen.

  Kenmerken
  Het feit dat de winkel onafhankelijk is (niet aangesloten bij een keten of franchise) maakt dat je het gevoel krijgt hier oprecht te worden geholpen en daarnaast in aanraking komt met minder bekende, maar net zo mooie merken. Heb jij een budget in gedachten en wil je op basis daarvan goed worden geholpen? Ook dat is geen probleem. Hier vinden ze het belangrijk om jou niet alleen met een goede fles, maar ook met een goed gevoel de deur uit te laten gaan. Internationaal weten ze overigens ook wat er speelt, ze zijn altijd op de hoogte van trends. Vooral wijnen uit Italië, Spanje, Frankrijk en Oostenrijk worden goed verkocht. Maar net als wijn is ook Italiaanse olijfolie tevens populair. Qua merken in het algemeen vraagt de klant regelmatig naar Brandt & Levie of Riedel.

  Sfeer
  Fris, georganiseerd, modern en overzichtelijk. Schroom vooral niet om naar binnen te lopen; hoewel de uitstraling van het pand chique is, zijn er wijnen te vinden voor elke portemonnee. De locatie van de zaak is ook prettig, niet in hartje hoofdstraat, maar juist op de Houtkaai, grenzend aan de gracht. Hier komt men eerder gericht shoppen. Met een aantal grote werkgevers in de buurt, zijn ook hun werknemers tijdens de lunchpauze graag geziene gasten.

  Bijzonderheden
  Op het gebied van wijnkennis bent u hier aan het goede adres. Naast het feit dat de eigenaresse Monique de vinologenopleiding met succes heeft afgerond is ze tevens in het bezit van het Diploma van WSET en Weinakademiker. Daarnaast is ze erkend WSET® trainer. WSET staat voor (Wine & Spirit Education Trust), en is de grootste en meest gereputeerde wijnopleider ter wereld. Wil je meer weten over de wijncursussen kijk dan even op de website.  

  Merken
  Bodegas Enate, Viu Manent, Domaines Perrin, Taylor’s Port, Esporão, Cantina Valpantena, MezzaCorona, Casa Santos Lima, Bründlmayer, Veyder-Malberg, Knoll, F.X. Pichler, Ökonomierat Rebholz, Dönnhoff, Dengler-Seyler, Paul Fürst, Wirsching, Tenutae Lageder/Aloïs Lageder, Walter Massa, Bodegas Lupier, Parés Baltà, Riedel®, Zalto, Murano, Ortiz, José Gourmet, Forum, Fentiman’s, Luscombe. Verder: Brandt & Levie (droge worst, verse worst, pancetta, coppa), Spaanse en Italiaanse vleeswaren,  Riedel decanters en glaswerk, Zalto, Murano wijnopeners, conserven van Ortiz en José Gourmet, olijven, bouillons van Aneto, en frisdranken en siropen.