EnglishNederlands

News > De favoriete route van Wim door zijn heerlijk Haarlem.

29-04-2013

Haarlem is in 2013 wederom uitgeroepen tot stad met het meest gevarieerde winkelaanbod. Je vindt hier maar liefst 68 (!) soorten winkels. Hup naar Haarlem dus! Maar waar moet je dan precies zijn? Wim Ladesteijn eigenaar van Bojangles en Bojangles Shoes neemt je mee op ontdekkingstocht door zijn heerlijke Haarlem. Zijn herenmodezaak Bojangles is al meer dan 23 jaar een begrip in Haarlem en wijde omgeving. En bij Bojangles Shoes aan de overkant vindt je zeer exclusieve dames- en herenschoenen, sneakers en laarzen.

"Aangezien ik mijn kleding niet bij de collega koop, bestaat mijn rondje Haarlem uit alles behalve kleding en schoenen. Er is genoeg aanbod; alles is te verkrijgen in hartje Haarlem. De Grote Houtstraat is de ‘Kalverstraat' van Haarlem, het winkelhart in het oude centrum met heel veel winkels. Maar wat Haarlem echt leuk maakt, zijn alle kleine straatjes om deze grote winkelstraat heen verweven. Daar waar de eigenaar nog achter de toonbank staat.

Zaterdag vroeg op, lopend naar de winkel maar eerst even naar Bea's Dierenboetiek in de Gierstraat. Hier vind je alles voor je huisdieren. Een bloemetje halen bij Klavertje Vijf in de Breestraat. De boeketten hier zijn ware kunstwerken en beslist niet duur. Dan snel nog even koffie halen bij Brandmeesters in de Schagchelstraat, de meest authentieke winkelstraat van Haarlem. Die straat verdient zeker meer bezoekers. Maar... Er moet ook nog gewerkt worden dus op naar mijn zaak in de altijd gezellige Kleine Houtstraat. Klanten van buiten Haarlem stuur ik voor de lunch naar De Overkant in de Paarlaarssteeg. Dit is het smalste straatje van Haarlem, maar wees er snel bij want De Overkant zit altijd vol! Na het werk een biertje bij Koops in de Damstraat, een kroeg met een hoge notering in de top 100. Dat merk je aan de sfeer, service en het aantal bezoekers. Schijnt de zon, dan is de Botermarkt ‘the place to be', met een heerlijk zonnetje eind van de middag. Aan restaurantjes is geen gebrek in Haarlem. De Lange Veerstraat, het verlengde van de Kleine Houtstraat, is een levendige straat voor 95% gevuld met horeca. Ook langs het Spaarne zijn diverse smakelijke restaurantjes te vinden. Na het eten toch nog maar een ‘Jopen', een heerlijk biertje gebrouwen in de Haarlemse Jopenkerk. Dit is een fantastische plek, een kerk omgetoverd tot brouwerij, restaurant en kroeg. Morgen weer werken dus met een kleine omweg naar huis. We eindigen bij Garrone, met het lekkerste Italiaanse ijs uit Haarlem/Nederland. Wij gaan voor notenijs!" Een rondje Haarlem is goed te doen in één dag maar dan doe je jezelf wel te kort. Er is bovendien altijd wel wat te doen in deze gezellige stad. Denk aan het jaarlijkse bloemencorso, Haarlem Jazz, het jaar van Frans Hals (speciale festivalweek van 9 t/m 14 mei), dancefestival Edit (25 mei), Shopping Night (zaterdag 8 juni), Haarlem Culinair (begin augustus), het bekende bloementapijt (12 t/m 16 september) en de historische Anton Pieck Parade in december. Maak er dus gerust een fijn weekendje weg van.

Tot ziens in Haarlem, maar dan wel door de straatjes die Haarlem écht leuk maken!

Groet, Wim