EnglishNederlands

News > Saskia haar favoriete shoppingroute door Amsterdam

04-04-2013

Wie kunnen je nou beter de beste ‘inside’ adresjes verklappen dan de eigenaars van de winkels op NLstreets? Saskia Budding is onze eigen gids in Amsterdam. Zij is eigenaresse van Saskya & Co aan de Stromarkt, en gespecialiseerd in eigentijdse en vooral originele Hollandse souvenirs en geschenkartikelen.

 

Saskia neemt je graag mee op haar favoriete route langs de leukste winkel- en eetadresjes in Amsterdam!


Vergeet de standaardwinkelketens in de Kalverstraat en de Leidsestraat, die vind je tenslotte overal. Het zijn juist die aparte straatjes, winkels en restaurantjes die winkelen in Amsterdam extra leuk maken! 

De Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat is niet voor niets verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland in 2011. Balraj is het oudste Indiase restaurant in onze hoofdstad: voor een vleugje India in hartje Amsterdam, goedkoop en altijd goede kwaliteit!  

De Pizzabakkers staan bekend om hun overheerlijke Italiaanse gerechten en natuurlijk pizza’s: kleine maar fijne kaart met verse ingrediënten plus goede wijn. Kookliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij De Kookboekhandel: de beste van Nederland met de grootste collectie kookboeken. Voor een filmpje pakken in nostalgische stijl is The Movies een echte aanrader: het oudste filmtheater van Nederland met een prachtig Art Nouveau interieur. The Movies heeft een goede bar en een fijn restaurant waar ze (slim!) rekening houden met je bioscoopbezoek na het diner. Voor de lekkere trek is Mediterrane een heerlijk adresje: een mediterrane bakker met de beste croissantjes van Amsterdam, veel o.a. Arabische lekkernijen en goede koffie en verse jus d'orange. 

De Spuistraat is een afwisselende winkelstraat met gezellige horeca. Club Bitterzoet heeft goede live muziek vooral voor jongeren. De Goudvisclub is een hippe bar/restaurant met Aziatische hapjes en maaltijden, met zeer aardige bediening, In het weekend open tot 4 uur ’s nachts met goede live optredens.

De 2e Tuindwarsstraat is een van de gezelligste straatjes van de Jordaan en mag echt niet ontbreken op je route door oud Amsterdam. Bij Burgers Patio kun je heerlijk eten in een bijzondere ambiance. Er zitten vaak bekende Amsterdammers. Tjeerd, de eigenaar, is zelf een bekende Amsterdammer die het restaurant al jaren op een goed niveau runt. Café De Tuin (aan de overkant) is een gezellig bruin café waar je zomaar de Amsterdamse popgroepleden van MOOK 'in person' tegen het lijf zou kunnen lopen. Zij wonen namelijk in de buurt. Voor het lekkerste Italiaanse ijs moet je bij  IJssalon Monte Pelmo zijn, dé Italiaanse ijsfabriek met winkel (de beste in de Jordaan). 

TIP! Als u een bezoekje brengt aan Amsterdam, dan is deze gezellige route makkelijk te lopen of te fietsen vanaf het Centraal station. En met de NLstreets App (gratis) navigeert u zo naar alle leuke winkelgebieden van Saskia.