EnglishNederlands

Nieuws > Escher in het Paleis - Den Haag

04-01-2013

Escher in het Paleis 

Vogels lijken uit Hollandse weiden te groeien, rijen mensen blijven trappen maar op- en aflopen en kinderen zijn hier groter dan hun ouders. Kom naar Escher in Het Paleis en laat je verwarren. Bijna alle werken van de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher zijn hier te zien.

In totaal zijn honderddertig werken van de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher te zien in Escher in Het Paleis. Hoogtepunt is een kunstwerk van wel zeven meter lang: de Metamorfose III. Hier kun je helemaal omheen lopen en er vallen steeds weer andere dingen op. Insecten die uit een honingraat vliegen veranderen in vissen, of een zeshoek verandert ineens in een salamander. Met het kunstwerk wil Escher eeuwigheid en oneindigheid laten zien, net zoals in veel van zijn andere werken.

Zelf aan de slag

Op de tweede etage van Het Paleis gaan bezoekers zelf aan de slag in de tentoonstelling Optische Illusie, Wat is dat?. Erg leuk is de kamer van Escher waar bezoekers spelen met perspectief. Kinderen lijken er groter dan hun ouders en kunnen dit vastleggen op een foto! Ook leuk: spelen op een vloer die in elkaar stort.

Het Paleis

Escher in Het Paleis bevindt zich in het paleis waar koningin Emma tot haar overlijden in 1934 heeft gewoond. In de koninklijke vertrekken is nu nog te zien hoe Het Paleis er in de tijd van Emma uit zag. Enorme kroonluchters, hoge glas-in-loodramen en een klein gouden balkon aan de voorgevel. Vanaf dat balkon zwaaide op Prinsjesdag de koninklijke familie naar het publiek. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.

Escher in het Paleis in Den Haag leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Meer informatie op: www.escherinhetpaleis.nl

Adres: Lange Voorhout 74, 2514 EH, Den Haag

Prijzen vanaf: Volwassenen: € 8,50 p.p. Kinderen: € 6,00 Peuters: Gratis De museumjaarkaart is niet geldig.