EnglishNederlands

De Friese Streekwinkel Priuw
Leeuwarden, Nieuwe Oosterstraat

 • winkelen leeuwarden de friese streekwinkel priuw
 • winkelen leeuwarden de friese streekwinkel priuw
 • winkelen leeuwarden de friese streekwinkel priuw
 • winkelen leeuwarden de friese streekwinkel priuw
 • winkelen leeuwarden de friese streekwinkel priuw
  Verkozen tot leukste winkel van Nederland 2016
  Dit is een echte Friese delicatessenwinkel. Ze verkopen hier streekproducten, zoals speciaalbier, likeuren, kazen, jam, wijn en worst. Maar ook mosterds en sauzen, bonbons en snoepgoed en sappen en siropen. Als je benieuwd bent naar deze producten of wilt weten hoe ze precies smaken, kun je ook meedoen aan één van de proeverijen die worden verzorgd. Deze vinden plaats in de winkel of op locatie. Ook leuk als uitje! Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een typisch Fries cadeautje of  een origineel cadeaupakket laten samenstellen. Denk daarbij aan een relatiegeschenk, een kraampakket, een verjaardagspakket, een huwelijkspakket, een pakketje speciaalbieren, een biologisch cadeaupakket of een cadeaupakket bestaande uit producten van de Waddeneilanden. Bedrijven kunnen hier tevens een mooi en origineel kerstpakket laten samenstellen.

  Kenmerken
  Eigenaresse Hielkje startte de winkel in 2012 vanuit het gemis van plattelandsproducten in de stad. Zo vind je hier bijvoorbeeld stadshoning uit Leeuwarden en stroop van appels uit de boomgaarden van het Wad of de Friese kuststreek. Je vindt hier dus uitsluitend producten van Friese grond (‘Fryske Grûn’) en dat is uniek. Vooral de speciaalbieren, de kaasjes en droge worst doen het goed onder het winkelend publiek.

  Sfeer
  Dit is zo’n gezellige kruidenierswinkel, eentje die je vroeger altijd zag. De straat waarin de winkel is gelegen, de Nieuwe Oosterstraat, staat bekend om haar speciaalzaken en is een heerlijke straat om doorheen te wandelen. Kom je met de auto? Geen probleem! Parkeren kan om de hoek, in parkeergarage Oosterstraat.

  Merken
  O.a. Weduwe Joustra, StadsBonbons, likeur van Maria Louise, Beerenburg-kruidenkaas.