EnglishNederlands
 • winkelen rotterdam eetcafe opa
 • winkelen rotterdam eetcafe opa
  Assortiment
  Dit oergezellige donkerbruine eetcafé is een begrip, een tweede thuis voor talloze Rotterdammers. Geliefd om zijn nuchtere ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit en zijn beroemde favorieten, waaronder de spare ribs en de steaks.

  Kenmerken
  De ingrediënten zijn steevast dagvers en afkomstig van uitstekende leveranciers. Een eenvoudige kaart met ouderwetse specialiteiten en vlekkeloze dagspecials.

  Sfeer
  De inrichting is al veertien jaar onveranderd. Foto’s van dierbare opa’s sieren de wand: een bijzonder eerbetoon van tientallen trouwe gasten. Opa verzoent zijn vijf meter hoge plafonds en zijn imposante kroonluchter met een warme huiskamersfeer, waarin het niet ongebruikelijk is om aan de praat te raken met andere gasten.

  Achtergrond
  Vijftien jaar geleden stonden de twee w’s de Witte de Withstraat nog voor het Wilde Westen van Rotterdam. Schietpartijen, drugspanden en moorden waren hier schering en inslag. Velen versleten de voormalige eigenaar van Opa dan ook voor gek, toen hij er in 1991 zijn deuren opende. In de jaren daarop zou zijn visie gestalte krijgen: na een indrukwekkende grote schoonmaak van de gemeente staat de straat bekend als de Culturele Kilometer. Keihard werk en grote liefde voor het vak stelden Iris Voormolen, de eigenares, in staat om het heft in eigen handen te nemen.

  Bijzonderheden
  Opmerkelijke toewijding onder het personeel: service aan tafel tot je om 2 uur in de ochtend je jas aantrekt. Reserveren is aan te raden.