EnglishNederlands

Wie zijn wij

Algemeen | Ondernemers & winkeliersverenigingen | Gemeentes & citymarketing | In de media

Dit is NLstreets

Terwijl mensen steeds meer hunkeren naar authenticiteit gaan de Nederlandse winkelstraten steeds meer op elkaar lijken. Volg de winkelroute in een willekeurige stad en je vindt overal dezelfde ketens met dezelfde formules. Niet echt een inspirerende ervaring vinden wij. Onder de noemer: "Weet waar je winkelt!" brengen wij de winkelgebieden in kaart die de moeite van een omweg meer dan waard zijn.

In 2003 is NLstreets begonnen met haar offensief tegen de vervlakking van het winkelaanbod. Dit doen we door aandacht te vragen voor de positie van zelfstandige ondernemers, maar vooral door te laten zien hoe leuk het is om juist bij hen te winkelen.

Wij nodigen u uit voor een ontdekkingstocht door de leukste, verrassendste en bijzonderste winkelstraten van Nederland. Beleef de sfeer in de straat, selecteer u favoriete winkels, vindt de hipste merken, creëer u eigen shopping guide en profiteer van exclusieve kortingsacties.

Bent u enthousiast over NLstreets en wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen? Steun ons initiatief en meldt u hier aan.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Informatie voor ondernemers en winkeliersverenigingen

Sinds 2003 komen wij op voor de belangen van zelfstandige ondernemers. Niet vanuit commerciële overwegingen maar vooral om een statement te maken richting consumenten, overheden, vastgoedeigenaren en grootwinkelbedrijven. De afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot de toonaangevende en best bezochte shopping guide van Nederland.

NLstreets bundelt de krachten van zelfstandige ondernemers en biedt hen een platform om zichzelf te presenteren. Op de website van NLstreets brengen nu al meer dan duizend zelfstandige ondernemers hun winkels en horecazaken gezamenlijk onder de aandacht. Voor de consument zijn wij de inspiratiebron op het gebied van shoppen en stedelijke trends.

NLstreets is meer dan een advertentiemedium. Wij bundelen krachten en komen op voor de belangen van onze leden. Centraal hierbij staat dat wij onze abonnees zoveel mogelijk laten profiteren van de voordelen die het lidmaatschap van NLstreets biedt. Wij vragen maatschappelijke aandacht voor de positie van zelfstandige ondernemers. Dit doen we door mensen bewust te laten worden van waar en bij wie zij hun producten kopen. Maar vooral ook door te laten zien hoe leuk het is om te winkelen in straten waar veel zelfstandige ondernemers gevestigd zijn.

Deelnemers aan NLstreets zijn echte ondernemers, met passie voor wat zij doen. Eigenzinnig maar ook vooruitstrevend. Vakmensen met oprechte interesse in hun product en hun klanten.

Vindt u dat uw straat en winkel ook thuishoort op NLstreets? Laat het ons weten en meldt u uw straat en winkel dan hier aan.

Aanmelden

Informatie voor gemeentes en citymarketingbureaus

Het imago dat een stad heeft is niet alleen van invloed op toeristen bij het kiezen van hun bestemming, het is ook bepalend bij de keuze om ergens te gaan wonen, winkelen of een bedrijf te starten. Steeds meer steden hanteren daarom een actief beleid om het imago en de identiteit van hun stad vorm te geven en te communiceren.

De grote en diversiteit van het winkelaanbod is één van de aspecten die de aantrekkelijkheid van een stad bepaalt. Terwijl mensen echter steeds meer hunkeren naar authenticiteit gaan de Nederlandse winkelstraten juist steeds meer op elkaar lijken. Authentieke en ambachtelijke ondernemers moeten steeds vaker plaatsmaken voor grote retailketens en franchiseformules. Daarmee gaat niet alleen een traditie van vakmanschap en ondernemerschap verloren, maar ook een stukje van de identiteit van de Nederlandse binnensteden.

NLstreets komt al een aantal jaren op voor de belangen van zelfstandige ondernemers. Dit doen wij door hen een platform te bieden waarmee zij hun winkels gezamenlijk onder de aandacht kunnen brengen bij het publiek. Wij stellen gemeentes, winkeliersverenigingen en zelfstandige ondernemers in staat om hun stad, straat of winkel te presenteren als een unieke plek om te komen winkelen. Wij stimuleren hiermee kleinschalig ondernemerschap en zetten ons in voor het behoudt van authentieke winkelgebieden.

Wilt u uw stad profileren als aantrekkelijke winkelgebied of zijn er specifieke gebieden of winkelstraten die u wilt ondersteunen of revitaliseren, neemt u dan contact met ons op.