Nieuwsbrief niet goed zichtbaar? Bekijk dan hier de nieuwsbrief in uw brouwser.
NLstreets
nieuws zomer 2013

Haarlem in de schijnwerpers NLstreets App   Badmode & ijsjes De route van Mik uit Den Haag

lijn
Haarlem in de schijnwerpers
Met plezier brengen wij u de verborgen pareltjes tussen het grote winkelaanbod van Haarlem onder uw aandacht.  Op een steenworp afstand van de Grote Markt en de Grote Houtstraat liggen de Kleine Houtstraat, de Gierstraat, Anegang, en de Warmoesstraat die geliefd zijn vanwege hun charmante ligging en de diversiteit van het winkelaanbod.  Hier te winkelen is een feest. U komt ogen te kort want het assortiment aan originele winkeltjes en horeca is enorm.  Haarlem is trouwens ook een stad waar  cultureel veel te beleven valt. Wist u dat het Frans Halsmuseum maar liefst 100 jaar bestaat en dit viert met een aantal schitterende tentoonstellingen. Zo is nog tot 28 juli de tentoonstelling Frans Hals - Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan - te zien. De Hallen op de Grote Markt haakte op dit thema in en toont  tot 25 augustus portretkunst van de afgelopen  honderd jaar van bekende kunstenaars als Marlene Dumas, Isaac Israels, Rineke Dijkstra en vele anderen.  En mocht u begin augustus in Haarlem willen komen winkelen dan valt u letterlijk met de neus in de boter ! Van 1 tot 4 augustus vindt immers op de Grote Markt Haarlem Culinair weer  plaats. En de jazzliefhebbers onder u kunnen van 15 tot 17 augustus weer hun hart ophalen bij Haarlem Jazz &More!

Foto: NLstreets

Foto: NLstreets

Foto: Jocelyne Moreau Photography

lijn

Badmode & IJsjes

Zoekt u de laatste badmode? Neemt u dan een kijkje op onze site voor de beste winkeladresjes. Exclusieve merken zoals Eres, Mama Maria, Maryan Mehlhorn, La Perla, Pinup, Seafolly, Charmline, Watercult en vele anderen dagen u uit deze zomer eens een frisse duik te nemen.

Loopt u door de stad en heeft u trek in een ijsje? Laat u dan leiden door onze App naar de lekkerste adresjes voor ambachtelijk ijs.

 

lijn
De route van Mik

Een dagje shoppen met Mik Klijndijk van de winkel White op de Denneweg in Den Haag.

Komt u met de auto naar Den Haag dan raad ik u aan te parkeren onder het Malieveld. Makkelijk bereikbaar en niet duur! Na rechts de parking uit te zijn gelopen en het zebrapad over te zijn gestoken komt u steeds rechtdoorlopend bij de Dennenweg. Mijn favoriete adresje daar voor een koffiestop is Lodewiek. De koffie is er heerlijk en een absolute aanrader is hun worteltaart. De beste winkels voor kleding, schoenen en sieraden zitten hier. Om er maar enkele te noemen: Paul Warmer voor mooie damesschoenen, Siralex voor prachtige juwelen, Senso voor herenkleding,  Black voor dameskleding en mijn eigen winkel White op nr. 70 voor mannen die echt voor style gaan.  Dan loop je via de beeldenroute op het Lange Voorhout via de Heulstraat naar het Noordeinde en als je richting de Hoogstraat gaat passeer je de Papenstraat. In dit buurtje, ook wel het Hofkwartier genoemd, zitten een paar snoepjes van winkels en horecagelegenheden waar ik u graag op wil attenderen. Voor de kids is er Scotch Kids, voor de heren Commen kin en voor dames en heren Concrete. In deze straat zit ook café de Paap, bekend om zijn life music. Bands als Golden Earring en Direct en een zangeres als Anouk traden hier als beginnende artiesten op. Als u een zijstraat inloopt komt u in de Oude Molstraat. Ik eet daar heel graag bij restaurant Pastis waar u eerlijk en goed eten krijgt en u in parijse sferen waant.  En mocht u de dag willen afsluiten met een overnachting dan is er natuurlijk een keur aan leuke hotels. Als u echt in de nostagische sfeer van het oude ’s-Gravenhage uit de tijd van Louis Couperus wilt vertoeven raad ik u aan terug te lopen naar het Lange Voorhout en een kamer bij Hotel des Indes te nemen. Haagser kan het niet!

lijn
 

Wij hopen u met deze nieuwsbrief veel inspiratie te hebben gegeven voor een dag winkel plezier.

Volg ons voor de laatste updates ook op Twitter en Facebook of download onze gratis App. Onze App is nu ook beschikbaar in het Engels.

Veel plezier!  

Het team van NLstreets

PS: Wilt u deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.

 

 
lijn
020 320 19 21info@nlstreets.nl