Nieuwsbrief niet goed zichtbaar? Bekijk dan hier de nieuwsbrief in je brouwser.
NLstreets
nieuws juni 2013

Ook deze maand geeft NLstreets je weer tips over dé leukste winkels en restaurants in Nederland. Dordrecht in de schijnwerpers De vernieuwde NLstreets AppBoekentips voor de zomervakantie Route van Minouche en Rûne Voordelig shoppen in Bussum

lijn
Dordrecht in de schijnwerpers

Natuurlijk is Dordrecht met zijn prachtige winkelstraten in het historische centrum een heerlijke stad om te vertoeven. En als je met een lekker glaasje erbij aan een van de havens of grachten op een terras zit waant men zich soms in voorbije tijden. Maar wist je dat Dordrecht niet alleen de eerste stad in Nederland is die in 1220 stadsrechten verkreeg maar ook de geboorteplaats van een aantal beroemde schilders? Bij voorbeeld de bekende landschapschilder Albert Cuyp, stammend uit een vermaard Dordts kunstenaarsgeslacht. Zijn "Gezicht  op Dordrecht " uit 1660 is een van zijn bekendste schilderijen. Het Dordrechts Museum herbergt naast veel andere oude en hedendaagse kunstwerken ook een aantal schilderijen van zijn hand. Zeker de moeite van een bezoek waard!

lijn
De vernieuwde NLstreets App

Met deze winkel App heb je altijd de leukste winkels, cafés en restaurants van Nederland binnen handbereik. Loop gemakkelijk door de steden, straten en winkels en plan op eenvoudige wijze je shoproute. Ook ben je met de NLstreets App altijd en overal op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Heeft jouw favoriete winkel een nieuwe collectie binnen of een interessante actie? Jij weet het als eerste!

- Verbeterd ontwerp
- Omgevingsgericht zoeken
- Sneller door de pagina's bladeren
- Delen van stad, straat en winkel via social media

Hier gratis te downloaden voor Iphone en Android.

lijn
Boekentips voor de zomervakantie

Vergeet niet bij een van de vele bij NLstreets aangesloten boekwinkels een goed boek voor de vakantie aan te schaffen. Om uit het grote assortiment maar eens iets te noemen:

  • Dit zijn de namen - Het prijswinnende boek van Tommy Wieringa
  • Stoner - Het onlangs herontdekte en verfilmde meesterwerk van John Williams of
  • De Wertheims - Een familiegeschiedenis geschreven door Sylvia Tannenbaum

Opteer je liever voor iets spannenders? Dan raden wij je aan:

  • Inferno - Het nieuwe boek van Dan Brown
  • Wachten op woensdag - De laatste van het schrijversduo Nicci French of
  • Stille zonde - Karen Slaughter op haar best.
lijn
De route van Minouche en Rûne

Minouche en Rûne zijn onze gidsen in Arnhem. Deze creatieve edelsmeden hebben hun mooie winkel Minouche en Rûne op Eiland 1 gehuisvest.  Ze verwerken op een speciale manier klassieke elementen in hun eigentijds vormgegeven sieraden. Zij nemen ons aan de hand voor een bijzondere zoektocht naar de inside adresjes van het Arnhemse. Onder hun bezielende leiding voel je je een local die de stad op zijn duimpje kent!

Uit het station komend lopen we als eerste de Jansstraat in en passeren de winkel van Smits Schoenen die met de hand gemaakte Italiaanse schoenen in zijn assortiment heeft. In de Weverstraat wordt het kosmopolitische gevoel nog meer versterkt bij het zien van de prachtig vormgegeven winkel van Humanoid met een keur aan internationale modelabels. Maar als we met jou de Stromarkt oversteken en in de Kerkstraat de Dutch Design winkel van Coming Soon binnengaan waan je je weer helemaal op Hollandse bodem bij het zien van de vele producten van uitsluitend Nederlandse ontwerpers.  We verklappen straks een paar heerlijke eetadresjes maar mocht je van plan zijn zelf te koken vanavond sla dan de overheerlijke producten van Slagerij Evers niet over. Aangezien er vast binnenkort wel een verjaardag te vieren valt is de kadowinkel Bos en Heij een prima adres om te scoren. Mocht je onverhoopt niet slagen, verras de jarige dan met een supermooi boeket van bloemenwinkel Nozoli. Voor cadeaupapier ga je dan natuurlijk spoorslags naar de Bentinckstraat waar BL-IJ je verrast met de meest bijzondere papiersoorten die je maar kunt bedenken. Nadat we op Eiland onze eigen winkel gepasseerd zijn komen we langs de schitterende modewinkel Jones waar de verleidelijke geuren van hun parfums je al tegemoet komen. Wijnbar Zafvino lonkt inmiddels natuurlijk wel voor een heerlijk glaasje. Een ander alternatief is een stop bij Cosi in het modekwartier voor de "beste pizza van de stad". 
Na inwendig te zijn versterkt lopen we met jou omhoog langs de Klarendalseweg en bezoeken de winkel van Lenneke Wispelweij met haar prachtige keramiek en het Paradijs met mooie illustraties en originele accessoires. Als afsluiting van een enerverende winkeldag is een maaltijd bij Sugar Hill een prima alternatief. Een andere aanrader is espressobar Tape waar je naast koffie en hapjes ook de kunst aan de muren kunt bewonderen.

Mocht je willen blijven slapen om de volgende ochtend vroeg naar een van de Arnhemse musea te gaan of het Kröller Müller met een bezoek te vereren dan raden wij jou Hotel Modez aan waar alle kamers door kunstenaars zijn ingericht.
lijn
Voordelig shoppen in Bussum

Een aantal Bussumse winkels heeft deze maand speciale zomeracties. Zo is er Dries Kindermode in de Kapelstraat die maar liefst 30% korting op de gehele collectie geeft. En mocht je je kind of kleinkind met mooi speelgoed willen verwennen dan brengen wij de kortingsactie van de eveneens in de Kapelstraat gevestigde speelgoedwinkel De Gestreepte Koe onder de aandacht. Zij geven deze maand bij aanschaf van ieder 2e stuk speelgoed een korting van 20%! Studio Canape op de Huizerweg, voor interieurstyling, meubel- en interieurstoffen, geeft deze maand 50 % korting op het maken van gordijnen.  In de Spiegelstraat vind je FitsYou2 die leuke en hippe zwangerschapskleding verkoopt en 10% korting geeft op de gehele collectie. De mooiste schoenenwinkel van het Gooi Fou de Foot geeft deze maand 15% NLstreets korting. Bekijk hier de overige acties.

lijn
 

We hopen je met deze nieuwsbrief veel inspiratie te hebben gegeven voor een dag winkel plezier. Volg ons voor de laatste updates ook op Twitter en Facebook of download onze gratis App.

Veel plezier!  

Het team van NLstreets

PS: Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen? Klik dan hier om je uit te schrijven.

 
lijn
020 320 19 21info@nlstreets.nl