EnglishNederlands

Nieuws > De Roze Filmdagen

03-02-2016

Elf dagen lang films op het terrein van Cultuurpark de Westergasfabriek in bioscoop Het Ketelhuis. De programmering varieert van romantische komedies tot confronterende documentaires en alles wat daar tussen zit. Het festival heeft ook de korte film al jaren hoog in het vaandel staan en de selectie wordt daardoor geprezen door Internationale (LGBT) filmfestivals. Ontstaan als een klein, underground festival heeft het festival de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. In 2015 verwachten we 10.000 bezoekers die van 110 films (speelfilms, korte films en documentaires) uit 40 landen kunnen genieten. Daarnaast zijn er talkshows, en zullen bij een aantal voorstellingen regisseurs en hoofdpersonen aanwezig zijn!


De Roze Filmdagen zijn sinds 1996 een constante factor in de Amsterdamse gay- en lesbo scene.
Door de topprogrammering heeft het festival niet alleen een goede reputatie bij het publiek maar ook bij filmmakers en festivals over de hele wereld. De Roze Filmdagen proberen aan de hand van films, documentaires en korte films voor een breed publiek zoveel mogelijk aspecten van goede LGBTQ films te belichten. Deze filmselectie bereikt over het algemeen niet het grote publiek via reguliere bioscopen.

De meeste filmvertoningen en evenementen vinden volgens traditie plaats in het Ketelhuis en andere locaties op het Westergasterrein. 

De 19e editie zal plaatsvinden van 10 tot 20 maart 2016

Bekijk de Roze Filmdagen website voor meer informatie en het programma.