EnglishNederlands

Nieuws > Noorderzon Festival

28-05-2015

Het duurt weliswaar nog eventjes, maar nu al zijn de eerste namen bekend van artiesten en gezelschappen die van zich laten horen op de aankomende editie van Noorderzon. De alweer 25e editie van het populaire zomerfestival staat op de agenda van 20 tot en met 30 augustus

Noorderzon is hét zomerfestival van Groningen. Op het programma staat traditioneel veel theater, muziek, dans en film. Het zijn vooral veel internationale artiesten die jaarlijks speciaal voor Noorderzon naar Groningen afreizen. Ook zonder een voorstelling te bezoeken is het tijdens Noorderzon goed toeven in het Noorderplantsoen. Zowel nationaal als internationaal staat het festival bekend om z’n goede sfeer, gezellige terrassen en heerlijke eettentjes. Niet voor niets trekt het festival jaarlijks dan ook zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

De 25e editie van Noorderzon wordt geopend door het succesvolle Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni met de wereldpremière van Phobia.

Ook het Amerikaanse gezelschap 600 HIGHWAYMEN komt, net als vorig jaar, naar Groningen. Dit keer met de Nederlandse première van Employee of the Year. Vijf meisjes onder de 11 jaar doen een poging om er achter te komen wat het betekent om op te groeien en wat het betekent om uiteindelijk te worden wie je bent. Samen vertellen en spelen zij op sublieme wijze de levenstocht – van het 3e tot het 80e levensjaar – van een vrouw die in haar jeugd een vreselijke tragedie meemaakt. Eind 2014 ging Employee of the Year in première in New York.

Inmiddels druppelen ook de eerste namen voor het muziekprogramma binnen. Sowieso Son Lux en Sturgill Simpson reizen af naar het Noorderplantsoen. Beide spelen in de sfeervolle Spiegeltent.

De Early Bird Kaartverkoop voor Noorderzon start op maandag 22 juni via de website en de reguliere kaartverkoop start op maandag 27 juli eveneens via de website en ook via een kaartverkooppunt in de stad Groningen.

Kijk voor meer informatie op: www.noorderzon.nl